Спершу негайні потреби. Салліван уточнив слова Байдена щодо F-16 для України
Категорія
Політика
Дата публікації

Спершу негайні потреби. Салліван уточнив слова Байдена щодо F-16 для України

Спершу негайні потреби. Салліван уточнив слова Байдена щодо F-16 для України
Джерело:  online.ua

Радник з національної безпеки США Джейкоб Салліван пояснив слова президента США Джо Байдена про те, що Україні поки не потрібні винищувачі F-16.

Джерело: ABC News

Чому США не надають Україні F-16

Салліван в ефірі “This Week” обґрунтував рішення президента США Джо Байдена не надавати Україні винищувачі F-16, попри неодноразові прохання президента Володимира Зеленського. Він сказав, що це питання “на потім”.

Радник з нацбезпеки США сказав, що уряд країни зараз зосереджений на тому, щоб допомогти українцям повернути окуповані території на півдні та сході.

Відповідаючи на запитання, про надання F-16 у майбутньому, Салліван наголосив, що Білий дім приділяє першочергову увагу негайним потребам цієї війни і продовжуватиме це робити.

На кожному етапі цієї війни президент намагається зробити так, щоб українські військові отримували те, що їм потрібно. За словами президента, він зосереджений на цих можливостях, – прокоментував Салліван.

Він розповів, що вся зброя постачається по мірі необхідності. При обороні Києва надавалася протитанкова зброя Javelin та Stinger. Згодом, для оборони сходу України, додалася важка артилерія, де ключовою була здатність наземного маневру. Тоді США почала постачати танки, бронетранспортери, бойові машини піхоти.

Думки інших експертів щодо надання Україні F-16

До цього, держсекретар США Ентоні Блінкен повідомив, що одна з причин, чому Байден не постачає Україні F-16, — це необхідне навчання та технічне обслуговування.

Тож у медіа запитали, чому не почати навчання на F-16 вже зараз, на що Салліван відповів, що США вже робить усе можливе і необхідне для допомоги Україні.

Найважливіше, що ми можемо зробити, — це переконатися, що ми зосереджуємося на тому, що є найпріоритетнішим, і, чесно кажучи, найвищим пріоритетом зараз є рухатися якомога швидше, щоб наростити потенціал українців – звільнити ті частини України, які досі жорстоко окуповані російськими військами, – сказав Салліван.

Як відомо, голова комітету у закордонних справах Палати представників Майкл Маккол підтримав ініціативу надати винищувачі Україні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?