Спікерка Палати представників США Ненсі Пелосі приземлилася в Тайвані
Категорія
Світ
Дата публікації

Спікерка Палати представників США Ненсі Пелосі приземлилася в Тайвані

Спікерка Палати представників США Ненсі Пелосі приземлилася в Тайвані
Джерело:  online.ua

Спікерка Палати представників США Ненсі Пелосі приземлилася в аеропорту Тайбею, столиці Тайваню. Її літак супроводжували американські винищувачі та авіаносці.

Джерело: Reuters

Пелосі прибула з візитом в Тайвань

За останні 25 років це перший візит американського посадовця високого рангу до Тайваню.

ЗМІ повідомляли, що Китай підняв свої винищувачі Су-35 у повітря, вони наблизилися до середини Китайської протоки, яка відділяє Китай від Тайваню, коли літак Пелосі наближався до острова.

Раніше КНР вже попереджав, що зробить це у якості демонстрації своєї здатності захищати свій суверенітет.

Пелосі зазначила, що візит американської делегації свідчить про непохитну відданість Америки підтримці тайванської демократії.

Наш візит жодним чином не суперечить давній політиці США. Сполучені Штати продовжують виступати проти односторонніх зусиль щодо зміни статус-кво, — написала Пелосі.

МЗС Китаю вже засудило візит Ненсі Пелосі. Там заявили, що це посилає «невірні сигнали» силам, які прагнуть незалежності Тайваню.

Китай рішуче виступає проти і суворо засуджує це, а також вчинив серйозний демарш і рішучий протест Сполученим Штатам. Китай однозначно вживе всіх необхідних заходів для рішучого захисту свого суверенітету і територіальної цілісності у відповідь на візит спікера США. Усі наслідки, що випливають з цього, повинні нести США та сепаратистські сили "незалежності Тайваню", - сказали там.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?