Збройні сили Тайваню привели у підвищену бойову готовність перед візитом Пелосі
Категорія
Світ
Дата публікації

Збройні сили Тайваню привели у підвищену бойову готовність перед візитом Пелосі

Збройні сили Тайваню привели у підвищену бойову готовність перед візитом Пелосі
Джерело:  online.ua

Збройні сили Тайваню підвищили свою бойову готовність у відповідь на китайські навчання з бойовою стрільбою. Китай почав навчання на тлі чуток про те, що спікер Палати представників Конгресу США Ненсі Пелосі відвідає столицю Тайваню Тайбей.

Джерело: Focus Taiwan

Тайвань готується до візиту Пелосі

Стан підвищеної бойової готовності збройних сил Тайваню триватиме з 8 години ранку 2 серпня до полудня четверга, 4 серпня, і коригуватиметься в залежності від загрози з боку армії КНР.

Водночас, зараз бойова готовність залишається на рівні "звичайної готовності" відповідно до дворівневої системи Тайваню і не була доведена до "надзвичайної готовності".

За даними іноземних ЗМІ, Пелосі та делегація колег-законодавців США можуть прибути на Тайвань 2 серпня о 17:44 за Києвом. Її літак супроводжують американські винищувачі.

Зараз Пелосі та делегація перебувають у турі Індо-Тихоокеанським регіоном і вже оголосили про зупинки в Сінгапурі, Малайзії, Південній Кореї та Японії.

На тлі припущень, що Пелосі також відвідає Тайвань, Китай опублікував коротке відео в соціальних мережах, у якому розповідається про наземні, морські та десантні навчання, у дописі також підкреслюється, що він «готовий до бою».

Також у понеділок китайська державна телерадіокомпанія China Central Television транслювала випробувальний запуск балістичної ракети Dongfeng-17, що, за її словами, є свідченням «твердої сили» китайських військових.

Ненсі Пелосі (фото — з відкритих джерел)

Чому Китай негативно реагує на візит Пелосі

Нагадаємо, що Китай вважає Тайвань своєю територією і порушує питання про можливість його анексії. США підтримують неформальні відносини та оборонні зв'язки з Тайванем.

Ненсі Пелосі має довгу історію критики Китаю.

За повідомленнями The New York Times, Пекін вороже ставиться до американської посадовиці.

У 1991 році Пелосі відвідала Пекін, коли ще була конгресменом від Каліфорнії. За два роки до того, китайські війська відкрили вогонь по студентах на площі Тяньаньмень — тоді загинули сотні або тисячі протестувальників.

Під час візиту разом з колегами із Конгресу та невеликою групою репортерів Пелосі розгорнула на площі плакат на згадку про загиблих студентів, на якому було написано “За тих, хто загинув заради демократії в Китаї”.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?