Співзасновник Apple назвав головну перевагу біткоїна над доларом США
Категорія
Економіка
Дата публікації

Співзасновник Apple назвав головну перевагу біткоїна над доларом США

Співзасновник Apple назвав головну перевагу біткоїна над доларом США
Джерело:  online.ua

Співзасновник Apple Стів Возняк звернув увагу на те, що головна цифрова монета – біткоїн – має чимало переваг над американським доларом. Відомий програміст уже пояснив, чому він так вважає.

Джерело: Yahoo!Finance

Стів Возняк порівняв блокчейн біткоїна з грошовою системою в Штатх

Насамперед, як стверджує програміст, математика та логіка, які закладені у біткоїні, не залишають жодної можливості підробити або скопіювати цифрову монету. За його словами, саме це є головною перевагою найвідомішої криптовалюти над американським доларом.

"Погляньте на долар, влада може створювати нові банкноти й позичати, це ніби ніколи не змінять. Біткоїн – математика, математична чистота. Інший біткоїн ніколи не може бути створений", - озвучив свою думку з цього приводу Стів Возняк.

Як стверджує співзасновник Apple, він продовжує насолоджуватися "наукою, математикою, логікою та комп'ютерним кодом", на основі яких функціонує головна цифрова монета. А ось фіатні гроші він назвав штучними.

Варто нагадати, що фіатні гроші - це тип грошей або валюти, цінність яких походить не від власної вартості або гарантії обміну на золото або іншу валюту. Фіатні гроші (долар, євро, гривня, фунт) представлені різними формами: паперові банкноти, металеві монети, безготівкові кошти. Емісією цих грошей займається держава.

Окрім того, Стів Возняк вирішив прокоментувати децентралізовану природу криптовалют, яка сприяє збереженню рівня передбачуваності. На переконання програміста, для американського долара це стає вкрай серйозним викликом. Возняк вкотре звернув увагу на те, що державні регулятори мають можливість створювати нові банкноти за бажанням, на тлі чого стає майже неможливо спрогнозувати інфляцію.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?