Справа про штурм Капітолія. Трампа очікує третє кримінальне звинувачення
Категорія
Світ
Дата публікації

Справа про штурм Капітолія. Трампа очікує третє кримінальне звинувачення

Справа про штурм Капітолія. Трампа очікує третє кримінальне звинувачення
Джерело:  online.ua

Прокурори Міністерства юстиції США 27 липня повідомили адвокатів експрезидента Дональда Трампа про підготовку проти нього кримінального обвинувачення. Мова йде про штурм Капітолія 6 січня 2021 року.

Джерело: NBC News

Трампу буде оголошено кримінальне звинувачення щодо штурму Капітолія 

Раніше деякі американські ЗМІ написали, що адвокати Трампа Тодд Бланш і Джон Лауро зустрічалися з прокурорами у справі про штурм Капітолія в офісі спецпрокурора Мін’юсту США Джека Сміта. Саме він курує справи щодо колишнього президента США.

Адвокатам Трампа сказали "чекати на обвинувальний акт". Коли саме – поки не відомо.

Обвинувачення зосередилось на статтях про "позбавлення прав", змову з метою введення в оману США та вплив на свідків. За кожною з них – покарання до десяти, п’яти й трьох років позбавлення волі відповідно.

Це буде друга справа, в якій Трампу оголосили федеральні кримінальні звинувачення, чого ніколи не було в історії США стосовно експрезидентів.

За попереднім звинуваченням Трамп визнав провину – неналежне поводження із секретними документами.

Раніше його звинуватили в незаконному фінансуванні передвиборчої кампанії.

Що відомо про штурм Капітолію у 2021 році

Своє розслідування подій 6 січня вів нині розпущений спецкомітет Палати представників США, який рекомендував притягти Трампа до кримінальної відповідальності за "підбурювання до повстання".

Це одна з найтяжчих статей, яка потенційно може заборонити йому обиратись на державні посади – і на посаду президента США також.

До речі, у штаті Джорджія триває інше розслідування – про ймовірну спробу неправомірного впливу Трампа на вибори 2020 року через тиск на місцевих посадовців.

Трамп став першим експрезидентом США в історії, який є обвинуваченим у кримінальній справі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?