Справа про збитого нацгвардійця. Суддя Тандир залишається ще на 2 місяці в СІЗО
Категорія
Україна
Дата публікації

Справа про збитого нацгвардійця. Суддя Тандир залишається ще на 2 місяці в СІЗО

Справа про збитого нацгвардійця. Суддя Тандир залишається ще на 2 місяці в СІЗО
Джерело:  online.ua

Суддя Олексій Тандир залишається ще на 2 місяці в СІЗО. Він у у травні цього року збив 22-річного нацгвардійця, який чергував на блокпосту.

Джерело: Надія Максимець

Суддя Олексій Тандир залишається під вартою

Колишній голова Макарівського районного суду Київщини Олексій Тандир ще 60 днів проведе у СІЗО – до 4 листопада включно.

Тандир у травні цього року на авто збив насмерть 22-річного нацгвардійця, який чергував на блокпосту.

Запобіжний захід екс-колегі продовжили у Святошинському райсуді Києва.

Про це повідомила представник столичної прокуратури Надія Максимець на своїй сторінці у Facebook.

Розгляд справи по суті призначено вже на 14 вересня.

Зазначається, що суд повністю задовольнив вимоги прокуратури. Державне звинувачення наполягає на тому, щоб Тандир залишався під вартою і не чинив тиску на слідчі органи.

Справа про вбивство нацгвардійця в Києві

У ніч проти 26 травня на блокпосту в Києві автомобіль Lexus збив на смерть військовослужбовця Національної гвардії України. За кермом легкової машини у стані алкогольного сп'яніння перебував суддя Макарівського районного суду Олексій Тандир.

Тандиру було оголошено про підозру за статтею, яка передбачає ув'язнення до десяти років, його відправили під варту. Протягом слідчих дій Тандир відмовлявся здавати кров для виявлення рівня алкоголю у ній.

10 липня у ДБР повідомили, що судово-психологічна експертиза визначила, що Тандир був п’яний за кермом і намагався це приховати, маючи спеціальні юридичні знання та професійні навички.

9 серпня Київський апеляційний суд залишив колишнього суддю в СІЗО до 26 серпня, не змінивши запобіжний захист та не призначивши альтернативи.

29 серпня Вища рада правосуддя продовжила відсторонення від здійснення правосуддя суддю Макарівського районного суду Київської області Олексія Тандира.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?