Справа Шефіра: Єрмак розповів про співпрацю з Великою Британією
Категорія
Політика
Дата публікації

Справа Шефіра: Єрмак розповів про співпрацю з Великою Британією

Справа Шефіра: Єрмак розповів про співпрацю з Великою Британією
Джерело:  online.ua

Велика Британія і США нададуть допомогу у розслідуванні замаху на Сергія Шефіра, першого помічника президента Володимира Зеленського. Про це в прямому ефірі програми «Свобода слова» розповів керівник Офісу президента Андрій Єрмак.

Джерело: ICTV

«Цей злочин викликав дуже шалену реакцію, ми отримали багато дзвінків зі словами підтримки з боку практично всіх наших друзів, партнерів. Багато хто запропонував і свою допомогу. І сьогодні наші правоохоронці також співпрацюють і зі Сполученими Штатами, і з Великою Британією. Тому я впевнений, що ми дізнаємось, хто за цим стояв», – сказав він.

Єрмак переконаний, що за спробою вбивства першого помічника президента стоять сили, які не зацікавлені в очищенні України від криміналітету.

Хронологія подій

  • 22 вересня біля села Лісники Київської області по автомобілю першого помічника президента України Сергія Шефіра випустили десять куль.

  • Під час обстрілу поранений водій помічника Зеленського, сам Шефір залишився неушкодженим. Наразі водію провели операцію, його стан стабілізувався і життю нічого не загрожує. Про це повідомили у МВС України.

  • Генпрокурорка Ірина Венедіктова заявила, що відкрито справу за кваліфікацією «замах на вбивство двох і більше осіб».

  • Радник міністра МВС Антош Геращенко каже, що авто не було броньованим, а Шефір не користувався охороною.

  • Радник керівника ОП Михайло Подоляк назвав обстріл автомобіля Шефіра «спробою демонстративного вбивства» і пов’язав інцидент «із боротьбою проти олігархів».

Свою діяльність помічник президента В. Зеленського, який до того був сценаристом і директором «Студії Квартал-95», причиною нападу не вважає.

Під час брифінгу МВС України сам Шефір висловив припущення, що метою замаху міг бути вплив на команду Зеленського.

Президент Володимир Зеленський виступив з особистою заявою на відеоролику з приводу резонансного замаху на свого помічника Сергія Шефіра, який їхав автомобілем під Києвом. За словами політика, на подібний інцидент буде жорстка відповідь.

“Хто за цим стоїть, скажу відверто — не знаю… поки що. Які це сили? Можуть бути внутрішні… або зовнішні, але силами не вважаю їх, тому що передавати мені привіт пострілами з лісу по авто мого друга – це слабкість. А ось відповідь буде сильною… На міцність нашої команди це не впливає”, — резюмував Зеленський.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?