В Офісі Зеленського назвали власну причину замаху на Шефіра
Категорія
Політика
Дата публікації

В Офісі Зеленського назвали власну причину замаху на Шефіра

В Офісі Зеленського назвали власну причину замаху на Шефіра
Джерело:  online.ua

В Офісі президента заявили про боротьбу з олігархом в Україні, яка стала справжньою причиною замаху на першого помічника Володимира Зеленського - Сергія Шефіра.

Джерело: LIGA.net

За словами офіційного представника голови адміністрації МИхайла Подоляка, інцидент став фактично наслідками нібито активної боротьби влади проти олігархату в Україні.

Він звернув увагу, що політика Володимира Зеленського спрямована на “істотне зниження традиційного впливу тіньових олігархів на суспільні процеси”, а також на “знищення політико-фінансових угруповань, відверто працюють на наших зовнішніх опонентів”.

Радник Андрія Єрмака додав, що наразі сталося “ситуативне об'єднання напівкримінальних політичних і економічних суб'єктів, для яких детінізація, деолігархізація і проведення судової реформи - пряма загроза їх безбідного існування”.

“Не маючи суспільної підтримки, вони явно пішли по шляху прямих погроз і спроб фізичного залякування”, - наголосив Подоляк.

Що відомо про замах на Шефіра

Лідер парламентської фракції “Слуга народу” Давид Арахамія вже прокоментував ситуацію. Він уточнив, що Шефіра оперативно направили у безпечне місце.

Політик назвав три можливі версії цього злочину.

Він вважає, що це міг бути "привіт" від контрабандистів та кримінальних авторитетів.

“Чутки і оперативна інформація, яку доносять правоохоронці, — кажуть, що будуть якось мститися. Це перша версія може бути така. Тому що це зробив президент, за його рішенням", — сказав Арахамія.

Другою версією голова фракції “Слуги народу” називає “російський слід”. Він це пов’язує з тим, що останнім часом у влади була активна антиросійська риторика.

Щодо третьої версії, Арахамія пов’язує її з деолігархізацією. Він заявив, що "зараз, напередодні великих рішучих змін по боротьбі з політичним впливом фінансово-промислових груп, — теж не можна виключати і таку версію".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?