Зеленський особисто пригрозив відповіддю за замах на Шефіра
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський особисто пригрозив відповіддю за замах на Шефіра

Зеленський особисто пригрозив відповіддю за замах на Шефіра
Джерело:  online.ua

Президент Володимир Зеленський виступив з особистою заявою на відеоролику з приводу резонансного замаху на свого помічника Сергія Шефіра, який їхав автомобілем під Києвом.

Джерело: президент у Facebook

За словами політика, на подібний інцидент буде жорстка відповідь.

У відеоролику він уточнив, що збирається якомога скоріше повернутися до України - одразу після виступу на Генеральній асамблеї ООН в Нью-Йорку.

“Хто за цим стоїть, скажу відверто - не знаю… поки що. Які це сили? Можуть бути внутрішні… або зовнішні, але силами не вважаю їх, тому що передавати мені привіт пострілами з лісу по авто мого друга – це слабкість. А ось відповідь буде сильною… На міцність нашої команди це не впливає”, - резюмував Зеленський.

Замах на Шефіра

Інцидент зі стріляниною в бік автомобілю першого помічника Зеленського стався вранці у середу, 22 вересня. Шефір їхав з водією за кермом під населеним пунктом Лісники.

“В автомобіль потрапило більше 10 куль. Поранений водій. На місті працюють слідчо-оперативні групи поліції. Проводиться спеціальна поліцейська операція для розшуку зловмисників”, — наголосили у правоохоронних органах.

На Банковій перш за все назвали інцидент обурливим і таким, який неможливо адекватно коментувати.

“Це відкритий, навмисний і вкрай жорстокий напад не можна кваліфікувати інакше, ніж спробу демонстративного вбивства ключового члена команди”, — наголосив радник керівника адміністрації Михайло Подоляк.

Наразі відомо, що сам Шефір не постраждав, однак пострілами зачепило його водія. Він знаходиться під увагою лікарів, що підтвердив також сам Зеленський у відеозверненні.

Згідно з уточненням керівництва парламентської фракції “Слуга народу”, помічник президента наразі знаходиться у безпечному місці. Він передбачувано знаходиться у стані шоку після стрілянини, однак його життю нічого не загрожує.

Наразі перший подібний інцидент, пов’язаних із замахами на представників пропрезидентського кола держслужбовців за каденції Зеленського.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?