Резонансний вибух у Дніпрі: прокуратура розкрила деталі розслідування
Категорія
Україна
Дата публікації

Резонансний вибух у Дніпрі: прокуратура розкрила деталі розслідування

Резонансний вибух у Дніпрі: прокуратура розкрила деталі розслідування
Джерело:  online.ua

Резонансний вибух у Дніпрі стався вранці 15 вересня, а жертвами інциденту стали двоє осіб, що знаходилися в автомобілі - вже у понеділок, 20 вересня, правоохоронні органи розкрили деталі розслідування.

Джерело: Радіо Свобода

За словами заступника голови прокуратури Дніпропетровської області Олександра Савенка, загибель двох людей розслідують за двома офіційними версіями.

Перша з них полягає в тому, що злочин прямо пов’язаний з професійною діяльністю жертв - від вибуху загинули представниця регіонального управління ДСНС Дар’я Гречищева, а також парамедик з досвідом бойових дій Олексій Кавлак. Обидва вони відзначилися “активною громадською позицією”, займалися волонтерством для військовослужбовців на сході.

Друга версія вказує на “неприязні стосунки певного кола осіб з цими людьми”. Утім ,представник прокуратури не уточнив власну заяву та послався на таємницю слідства.

Наразі встановлено, що потужність вибуху сягала від одного до двох кілограмів у тротиловому еквіваленті. Поки що не було з’ясовано, де саме знаходився вибуховий пакет, закладений у автівку.

Юридичну кваліфікацію злочину як терористичний акт Кавлак пояснив тим, що стався вибух у громадському місці, майже у самісінькому центрі Дніпра.

Що відомо про вибух у Дніпрі

Інцидент стався близько 09:00 15 вересня. За кілька годин після вибуху представництво ДСНС виступило з офіційною заявою про раптову загибель Гречищевої.

“Внаслідок вибуху загинули дві особи, які перебували всередині автомобіля. Повідомлення про подію надійшло до поліції сьогодні, 15 вересня, близько 9-ї ранку. Вибух стався в автомобілі “Nissan Primera” на пр. Богдана Хмельницького м. Дніпро… Зараз за даним фактом відкрито кримінальне провадження з попередньою правовою кваліфікацією за ст. 258 Кримінального кодексу України (терористичний акт)“, - уточнили того ранку безпосередньо в поліції міста.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?