Справу Гіркіна розглядають в Росії під грифом "цілком таємно"
Категорія
Світ
Дата публікації

Справу Гіркіна розглядають в Росії під грифом "цілком таємно"

Справу Гіркіна розглядають в Росії під грифом "цілком таємно"
Джерело:  online.ua

Матеріали справи терориста Гіркіна в РФ засекречено. Розслідування ведуть слідчі ФСБ Росії.

Джерело: Радіо Свобода

Справу Гіркіна розглядають в Росії під грифом "цілком таємно"

У Росії слідство наклало гриф "цілком таємно" на матеріали у кримінальній справі проти ексватажка угруповання "ДНР" Ігоря Гіркіна (Стрєлкова).

Про це повідомив адвокат Гіркіна Олександр Молохов.

Від подальших коментарів адвокат відмовився, тому що це є розголошенням державної таємниці.

Гіркін перебуває у московському СІЗО "Лефортово" за звинуваченням у закликах до екстремізму.

На останньому судовому засіданні у справі Гіркіна 21 липня йшлося про те, що розслідування ведуть слідчі ФСБ Росії.

Суд над Гіркіним-Стрєлковим: що відомо

21 липня Гіркіна затримали у його московській квартирі. Суд заарештував його на два місяці, звинувативши у закликах до екстремізму в Телеграмі. Гіркіну загрожує до п’яти років позбавлення волі.

Колишній полковник ФСБ Ігор Гіркін навесні 2014 року на чолі з бойовиками захопив міста Словʼянськ та Краматорськ на Донечині, що стало фактичним початком бойових дій на українському Донбасі.

У 2014 році Гіркін залишив Донбас після конфлікту з керівництвом бойовиків та Москвою, а також збиття пасажирського літака рейсу MH17 Малайзійських авіаліній російською установкою «Бук» в небі над Донеччиною (у справі він засуджений до довічного ув’язнення ).

У жовтні 2022 року Головне управління розвідки (ГУР) Міністерства оборони України оголосило про нагороду у 100 тисяч доларів за взяття Гіркіна в полон.

В Україні проти нього порушені справи за статтями про тероризм, убивства, тортури та порушення державного суверенітету країни.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?