Справу проти Трампа в США перекваліфікували на кримінальну
Категорія
Світ
Дата публікації

Справу проти Трампа в США перекваліфікували на кримінальну

Справу проти Трампа в США перекваліфікували на кримінальну
Джерело:  online.ua

Розслідування ймовірних правопорушень з боку однієї з компаній, підшефних 45-му президенту Сполучених Штатів Дональду Трампу, перекваліфікували на кримінальне.

Джерело: BBC

За словами речниці головного прокурора штату Нью-Йорк Летиції Джеймс, розслідування щодо компанії, яка займається нерухомістю політика, більше не є цивільним.

Водночас юридичний захист Трампа відкидає всі звинувачення та наголошує, всі розслідування, претензії чи відкриті справи можна нібито вважати політичною помстою.

“Ми поінформували Trump Organization, що наше розслідування діяльності організації більше не носить суто цивільний характер... Наразі ми активно розслідуємо діяльність Trump Organization у кримінальному порядку разом з окружним прокурором Мангеттену. У нас немає додаткових коментарів”, - наголосили в прокуратурі напередодні.

В офіційному твердженні посадовці не уточнили, що саме спричинило перекваліфікацію справи на більш серйозну категорію, а також причетність до ймовірних звинувачень особисто Трамп.

У США до цивільних справ відносять ті, що пов’язані зі шкодою окремим особам - приватним чи юридичним. Кримінальний характер з’являється, якщо нанесена шкода торкається безпосередньо всього суспільства, а також державні структури.

Розслідування проти Трампа

Наразі проти колишнього президента країни ведуть одразу 6 справ. Ще у березні 2019 року був початий цивільний процес через завищену Трампом вартість активів для банків під час пошуку позик. Також він занизив вартість для сплати менших податків.

Окружний прокурор Мангеттена Сайрус Венс-молодший раніше оголосив про розслідування потенційного “тривалої злочинної поведінки” у Trump Organization. У відповідних документах він вказував попередньо на банківські та страхові махінації.

Сам Трамп увесь час свого президентства стверджував, що його декларації та бізнес-документи у повному порядку, від жодних податків він не ухилявся. Утім, водночас він жодного разу не оприлюднив їх попри заклики.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?