США планують оголосити про новий пакет військової допомоги Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

США планують оголосити про новий пакет військової допомоги Україні

Джо Байден
Джерело:  Голос Америки

США планують вже у середу, 25 жовтня, оголосили про виділення нового пакету військової допомоги Україні вартістю у 150 млн доларів. 

Що відомо про новий пакет допомоги від США

За інформацією видання, до нового пакета військової допомоги Україні мають увійти:

  • ракети GMLRS для високомобільних артилерійських ракетних систем (HIMARS);

  • боєприпаси для національної вдосконаленої зенітно-ракетної системи (NASAMS);

  • протитанкові ракети TOW;

  • ракети AIM-9 Sidewinder;

  • 155-мм снаряди.

Це пакет має стати вже 49-м випадком використання президентських повноважень щодо перенаправлення зброї із запасів США українським військовим.

Від початку вторгнення Росії в лютому 2022 року США надали Україні безпекову допомогу на суму близько 44 млрд доларів.

Що відомо про обрання спікером Палати представників противника допомоги Україні

Більшість представників Республіканської партії підтримала кандидатуру конгресмена від штату Луїзіана Майка Джонсона на посаду спікера Палати представників.

Поки незрозуміло, чи зможе він отримати необхідні 217 голосів у Палаті, щоби обратися на пост.

Спочатку у голосуванні переміг конгресмен від Міннесоти Том Еммер, проте його розкритикували 45-й президент США Дональд Трамп та його прихильники, після чого політик зняв свою кандидатуру.

Джонсон — прихильник Трампа, який у січні 2021 року голосував за скасування сертифікації виборів президента, підтримуючи конспірологічну теорію про нібито "фальсифікацію" голосування.

Ініціатива Republicans for Ukraine, яка сприяє підтримці України серед виборців Республіканської партії, поставила Джонсону найнижчу оцінку (F).

Він голосував проти додаткових асигнувань Україні на 2022 рік та проти додаткової допомоги на 2023 рік.

Також конгресмен підтримував поправки, які забороняють будь-яку військову допомогу Україні та скасовують дію закону про лендліз.

Ми не повинні відправляти ще 40 млрд за кордон, коли на нашому власному кордоні панує хаос, американські матері щосили намагаються знайти дитяче харчування, ціни на бензин є на рекордно високому рівні, а американські сім'ї щосили намагаються звести кінці з кінцями, без достатнього контролю за тим, куди гроші підуть, - заявляв у травні минулого року Джонсон.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?