США дали Україні нову обіцянку щодо ЗАЕС
Категорія
Світ
Дата публікації

США дали Україні нову обіцянку щодо ЗАЕС

США дали Україні нову обіцянку щодо ЗАЕС
Джерело:  online.ua

Американська влада застерегла Росію від удару по захопленій російськими окупаційними військами Запорізькій АЕС в Енергодарі. Окрім того, офіційний Вашингтон пообіцяв Україні, що обов'язково притягне країну-агресорку до відповідальності, якщо вона проігнорує попередження США. З такою заявою виступив спікер Державного департаменту Метью Міллер.

Джерело:  Держдеп США

Світ притягне РФ до відповідальності в разі удару по ЗАЕС

Як запевняє спікер американського дипломатичного відомства, "якщо це станеться, міжнародна спільнота абсолютно точно притягне Росію до відповідальності".

Російському керівництву слід добре подумати про те, чи хоче воно ризикувати та спричинити ядерну катастрофу, – наголосив Метью Міллер.

Представник Держдепу США звертає увагу на те, що офіційний Вашингтон продовжує уважно стежити за ситуацією на АЕС в Енергодарі, додавши, що Міжнародне агентство з атомної енергії повинно мати повний доступ до всіх частин станції.

Британія та Польща також озвучували попередження РФ щодо ЗАЕС

Нещодавно глава МЗС Великої Британії Джеймс Клеверлі застеріг Росію від провокацій на ЗАЕС.

Росія надалі не має створювати загроз для безпеки Запорізької АЕС. МАГАТЕ повинна мати повний доступ для інспекції станції та забезпечення безпеки, - наголосив шеф британської дипломатії.

За словами очільника МЗС Польщі Збігнєва Рау, у разі російського удару по Запорізькій АЕС відповідь Варшави буде "адекватною".

Це вимагатиме відповідної реакції. І не чекайте, що я вам скажу, якою саме буде ця відповідь, – наголосив він.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?