США дізналися неочікувані дані про початок пандемії коронавірусу
Категорія
Світ
Дата публікації

США дізналися неочікувані дані про початок пандемії коронавірусу

США дізналися неочікувані дані про початок пандемії коронавірусу
Джерело:  online.ua

Розвідці США вдалося дізнатися, що три дослідники з китайського Інституту вірусології Уханю у листопаді 2019 року настільки захворіли, що звернулися по допомогу в лікарню. В Штатах припускають, що пандемія коронавірусу почалася саме тоді, однак Пекін цей факт приховує.

Джерело: "The Wall Street Journal"

Як насправді виник COVID-19

Згідно з останніми данимим, китайські науковці проводили дослідження в лабораторії, яка займається вивченням коронавірусів та інших патогенів. У листопаді 2019 вони звернулися до лікарів із симптомами, які були схожі як на ознаки COVID-19, таки і на звичайне ГРВІ.

Представники розвідки США знову замисилися над тим, чи міг коронавірус вислизнути з лабораторії.

Варто звернути увагу на те, що подробиці звіту виходять за рамки фактологічного бюлетеня Держдепу, який випустили в останні дні президентства Дональда Трампа.

В ньому мовилося про те, що декілька дослідників у лабораторії, центрі з вивчення коронавірусів та інших патогенів, захворіли восени 2019 року "з симптоми, що відповідають як Covid-19, так і звичайному сезонному захворюванню".

"Розкриття числа дослідників, термінів їх захворювань і їхніх відвідувань лікарень відбувається напередодні засідання керівного органу Всесвітньої організації охорони здоров'я, на якому мають обговорювати наступний етап розслідування походження коронавірусу", - йдеться в повідомленні.

Міністерство закордонних справ КНР, коментуючи запит WSJ, почало скаржитися на те, що "Штати й надалі намагаються просувати теорію про витік із лабораторії". Китайські дипломати не можуть зрозуміти, чи США насправді намагаються відстежити походження інфекції чи "відволікають увагу".

Що важливо розуміти, першим офіційно підтвердженим випадком COVID-19 була людина, котра захворіла в Китаї 2 грудня 2019 року.

Лише 3 січня 2020 року китайські служби повідомили ВООЗ про 44 випадки пневмонії в місті Ухань провінції Хубей.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?