США гальмують початок навчань українських пілотів на F-16 — Politico
Категорія
Політика
Дата публікації

США гальмують початок навчань українських пілотів на F-16 — Politico

США гальмують початок навчань українських пілотів на F-16 — Politico
Джерело:  online.ua

Понад 10 країн ЄС чекають на офіційне затвердження Вашингтоном програми проведення навчань українських пілотів на американських винищувачах F-16.

Джерело:  Politico

Чому США гальмують процес початку навчань пілотів ЗСУ на F-16 

За інформацією журналістів видання, процес навчань не може початись без офіційного підписання запиту на передачу інструкцій з експлуатації, тренажерів та інших матеріалів, пов’язаних з літаками з боку представників Держдепу США.

Речник Пентагону Гаррон Гарн зазначив, що, хоча президент Джо Байден пообіцяв дати зелене світло програмі, офіційний запит "все ще розглядається", та зазначив, що подальші коментарі має давати Держдеп.

Журналісти видання також підкреслюють, що наразі не має жодних свідчень того, що Вашингтон в результаті не дозволить проведення навчань.

Але запити єврвопейських країн обробляються довгі тижні. Наприклад, Данія подала запит ще минулого місяця.

Навчальний пакет включатиме, крім навчання пілотів, підготовку технічного персоналу та наземних бригад. Заступник міністра оборони із закупівель Вільям Лаплант раніше пояснював, Пентагон має "переконатись, що є готовність до роботи – з перекладом технічних посібників, пакетів технічних даних і плану підтримки" перш ніж давати згоду.

Повітряні Сили Великої Британії готові до двобою з авіацією РФ  

Головний маршал авіації Великобританії сер Річард Найтон, нещодавно призначений головнокомандувачем королівськими Військово - повітряними силами, підтвердив готовність Королівських ВПС протистояти Росії на тлі побоювань з приводу скорочення збройних сил.

Сер Річард підкреслив готовність Великобританії протистояти противникам у своїй інавгураційній промові на Глобальній конференції керівників авіації та космонавтики штабу ВПС, особливо у відповідь на незаконне вторгнення Росії в Україну, - зазначають журналісти видання Daily Express.

Він підкреслив важливість чіткого повідомлення противникам про те, що у Королівських ВПС є реальні можливості і вони готові.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?