США готові ввести найжорсткіші санкції проти РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

США готові ввести найжорсткіші санкції проти РФ

США готові ввести найжорсткіші санкції проти РФ
Джерело:  online.ua

У США готові ввести більш жорсткі санкції проти РФ у разі продовження ескалації агресії проти України.

Джерело:  Білий дім

Що відомо про нові санкції США проти РФ 

Новий пакет санкцій передбачає заборону на співробітництво американських компаній та інвесторів з російськими банками "Сбербанк" та "ВТБ".

Представники адміністрації президента Джо Байдена також не виключають можливість відключення РФ від міжнародної системи банківських платежів SWIFT.

Дозвольте мені бути гранично ясним, жодна російська фінансова установа не знаходиться в безпеці. Якщо це вторгнення продовжиться, то ми готові натиснути кнопку, щоб зробити подальші дії щодо найбільших російських фінансових інститутів, включаючи "Сбербанк" і "ВТБ", чиї сукупні активи складають майже 750 млрд доларів, - повідомила прессекретар Білого дому Джен Псакі.

Представниця Білого дому не відповіла на питання журналістів, чому у Вашингтоні не ввели санкції особисто проти президента РФ Володимира Путіна.

Що стосується президента Путіна, то я просто повторю те, що президент США Джо Байден говорив: всі варіанти дій продовжують розглядатися, - зазначила Псакі.

За її словами, США не виключають можливість відключення РФ від SWIFT.

Swift не входить в першу частину пакету санкцій. Але це залишається однією з опцій, яку ми можемо використовувати в залежності від того, який наступний крок зробить Росія, - додала представниця Білого дому.

Санкції США за визнання РФ ОРДЛО

Наразі США ввели перший пакет санкції проти РФ, під який потрапили банки "ВЕБ" і "Промсвязьбанк", та 42 їх дочірні компанії.

Представники Білого дому пояснюють, що ці санкції лишать Кремль фінансування, необхідного для проведення дестабілізації в Україні.

Путін підписує документи про визнання ОРДЛО (фото - Kremlin.ru)

Оскільки "ВЕБ" і "Промсвязьбанк" відіграють важливу роль у підтримці військової сфери РФ.

Ці санкції гарантують, що "ВЕБ" і "Промсвязьбанк" більше не зможуть вести бізнес в США і будуть відрізані від американської фінансової системи. Всі активи, що знаходяться під юрисдикцією США, будуть негайно заморожені, а американським фізичним і юридичним особам заборонено вести справи з цими установами без дозволу OFAC, - повідомляють представники Білого дому.

Як один з активів банку "ВЕБ" під санкції також потрапив футбольний клуб ЦСКА.

Санкції були накладені на дітей російських чиновників з оточення Путіна, зокрема Дениса Бортнікова - сина глави ФСБ Олександра Бортнікова та одного з керівників "ВТБ".

Петра Фрадкова -  голови і головного виконавчого директора "ПСБ", сина екс-прем'єра Росії і колишнього директора Служби зовнішньої розвідки Михайла Фрадкова.

Володимира Кирієнка - гендиректора VK Group, сина "куратора внутрішньої політики Путіна" Сергія Кирієнка.

Були також введені обмеження проти російського суверенного боргу.

Ці обмеження істотно перекрили Росії основний спосіб залучення грошей. Це створює навантаження на ресурси російської держави і підвищує ризик її здатності управляти своїми фінансами, - поясняють у Білому домі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?