США можуть відправити військових на Тайвань через загрозу з боку Китаю
Категорія
Світ
Дата публікації

США можуть відправити військових на Тайвань через загрозу з боку Китаю

США можуть відправити військових на Тайвань через загрозу з боку Китаю
Джерело:  online.ua

За словами керівника комітету із закордонних справ Палати представників Конгресу США Майкла МакКола, американських військових можуть розмістити на Тайвані через загрозу вторгнення Китаю.

Джерело:   Sky News

США можуть розмістити військових на Тайвані 

Я думаю, якщо комуністичний Китай вторгнеться у Тайвань, а це, мені здається, станеться, то американський народ підтримає відправку військ, і Конгрес наслідуватиме його приклад, - зазначив  МакКол. 

За його словами, мова йде про цілком лігітимне застосування сили, що було схвалено Конгресом, або щодо прямого оголошення війни.

Китай продовжує створювати провокації поблизу Тайваню

За інформацією Reuters, быльше 40 винишувачів армії КНР на короткий час перетнули чутливу серединну лінію Тайванської протоки в суботу, 8 квітня, після початку чергових військових навчань на тлі зустрічі президента Цай Інвень зі спікером Палати представників США.

В армії КНР заявили, що розпочали бойове патрулювання території в районі Тайваня та військові навчання Joint Sword.

Це серйозне попередження сепаратистським силам, які виступають за незалежність Тайваню, а також змові та провокаціям зовнішніх сил, і це необхідні дії для захисту національного суверенітету та територіальної цілісності, - заявляють представники командування Східного театру військових дій Китаю.

Міністерство оборони Тайваню заявило в суботу вранці, що воно помітило 42 китайські винищувачі - J-10, J-11 і J-16, які перетинають серединну лінію, яка зазвичай служить неофіційним кордоном між двома сторонами, а також вісім китайських кораблів.

Китай використав візит Цая до США "як привід для проведення військових навчань, які серйозно підірвали регіональний мир, стабільність та безпеку", йдеться у заяві міністерства.

Китай пригрозив неуточненими заходами у відповідь, якщо зустріч з Маккарті відбудеться. Пекін влаштував військові навчання навколо Тайваню, включаючи пуски бойової ракети, у серпні після того, як тодішній речник Палати представників Ненсі Пелосі відвідала Тайбей.

На відміну від серпня, Китай ще не оголосив, чи він також проводитиме ракетні навчання. Коли Китай оголосив про попередні навчання, він опублікував карту, яка показує, якими морськими районами поблизу Тайваню він вестиме вогонь.

Заява Китаю була зроблена через кілька годин після того, як президент Франції Еммануель Макрон покинув Китай, де він зустрівся з президентом Сі Цзіньпіном та іншими високопоставленими лідерами. Макрон закликав Пекін домовитись із Росією про війну проти України.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?