США не фіксують ознак підготовки РФ до повторного наступу на Київ
Категорія
Україна
Дата публікації

США не фіксують ознак підготовки РФ до повторного наступу на Київ

США не фіксують ознак підготовки РФ до повторного наступу на Київ
Джерело:  online.ua

Команда американського лідера Джо Байдена поки не бачить ознак того, що армія Російської Федерації може незабаром знову повторити спробу наступу на Київ. Однак Білий дім також переконаний, що російський диктатор Володимир Путін не відмовився від планів захопити усю територію України. З такою заявою виступив координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі.

Джерело:  DefenseOne

Білий дім не фіксує ознак підготовки РФ до повторного наступу на столицю Україну

Ми не бачили нічого, що свідчило б про те, що Путін відійшов від своїх максималістських цілей щодо України. Ми не бачимо жодних ознак того, що найближчим часом відбудеться наступ на Київ, але ми уважно стежимо за цим, – наголосив Джон Кірбі.

Він також додав, що поки ніщо не вказує на плани очільника Кремля всерйоз закінчити війну проти України шляхом перемовини.

Насправді ж усе, що він (Путін - ред.) робить, говорить нам про протилежне – він продовжує купувати безпілотники в Ірані, зараз прагне поглибити оборонні відносини з Іраном, все ще шукає джерела боєприпасів в інших місцях по всьому світу, – підкреслив представник Білого дому.

Що відомо про ймовірне повторення наступу росіян на Київ

Нещодавно Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний офіційно підтвердив, що країна-агресорка мобілізує 200 тисяч нових військових. На його переконання, окупанти знову спробують піти на Київ.

Як вдалося дізнатися американським журналісти, сша уже розглядають можливість розширення підтримки України на тлі занепокоєння команди Зеленського тим, що армія РФ може спробувати знову захопити Київ у січні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?