США неформально дозволили Україні наносити удари по Росії — ЗМІ
Категорія
Політика
Дата публікації

США неформально дозволили Україні наносити удари по Росії — ЗМІ

США неформально дозволили Україні наносити удари по Росії — ЗМІ
Джерело:  online.ua

Пентагон надав мовчазну згоду Україні на удари по цілях на території Російської Федерації.

Джерело: The Times, посилаючись на джерела в Міністерстві оборони США.

США неофіційно дозволили Україні бити про території РФ

Воєнні США змінили думку щодо військової конфронтації між РФ та НАТО та схиляються до того, щоб постачати Україні далекобійну артилерію.

Ми досі використовуємо ті ж ескалаційні розрахунки, але страх перед ескалацією змінився — зараз все по-іншому. Адже розрахунки війни змінилися внаслідок страждань і жорстокості, яких зазнають українці через росіян, — зазначило джерело видання.

У Пентагоні стали менше перейматися наслідками нових ударів України зброєю далекого радіусу по території Росії.

Раніше Вашингтон побоювався атак проти РФ з боку України , оскільки вважав, що путінська влада може у відповідь ударити тактичною ядерною зброєю або нанести удар по сусіднім країнам-членам НАТО.

Ми не говоримо Києву не завдати ударів по росіянах. Ми не можемо говорити їм, що робити. Вони самі вирішують, як їм використовувати свою зброю. Але коли вони використовують поставлену нами зброю, єдине, на чому ми наполягаємо, — аби українські військові дотримувалися міжнародних законів війни та Женевських конвенцій, — наголосило джерело видання.

  Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?