США оголосили про додаткову військову допомогу Україні на 1 млрд доларів
Категорія
Світ
Дата публікації

США оголосили про додаткову військову допомогу Україні на 1 млрд доларів

США оголосили про додаткову військову допомогу Україні на 1 млрд доларів
Джерело:  online.ua

Президент США Джо Байден провів телефонну розмову з президентом України Володимиром Зеленським і повідомив його про надання допомоги в 1 мільярд доларів, яка включатиме додаткові артилерійські та берегові засоби оборони, а також боєприпаси для артилерійських та сучасних ракетних систем.

Джерело: CNN

 Байден оголосив новий пакет допомоги Україні

Я підтвердив свою прихильність тому, що Сполучені Штати стоятимуть поруч із Україною, оскільки вона захищає її демократію та підтримує її суверенітет і територіальну цілісність перед обличчям неспровокованої російської агресії, – йдеться у заяві Байдена.

Він продовжив: «Я поінформував Президента Зеленського, що Сполучені Штати надають Україні ще 1 мільярд доларів безпекової допомоги, включаючи додаткову артилерію та озброєння берегової оборони, а також боєприпаси для артилерії та передових ракетних систем, які потрібні українцям для підтримки їхньої оборони. Ми також обговорили сьогодні в Брюсселі зусилля міністра Остіна щодо координації додаткової міжнародної підтримки українських збройних сил».

Джо Байден (фото — flickr.com)

США також нададуть 225 мільйонів доларів гуманітарної допомоги, яка, за словами Байдена, піде на «забезпечення безпечної питної води, критично важливих медичних товарів та медичної допомоги, їжі, житла та готівки для сімей для придбання предметів першої необхідності».

Очікується, що пакет включатиме озброєння та постачання, які можна буде швидко відвантажити з наявних запасів США, а також укладення нових контрактів на довгострокові поставки для України.

Американський чиновник повідомив ЗМІ, що новий пакет допомоги Україні включає:

  • 18 гаубиць

  • 36 тисяч патронів для гаубиць

  • 2 системи берегової оборони «Гарпун».

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?