США планують викупити у Тайваню ЗРК Hawk для України
Категорія
Світ
Дата публікації

США планують викупити у Тайваню ЗРК Hawk для України

США планують викупити у Тайваню ЗРК Hawk  для України
Джерело:  online.ua

США планують викупити у Тайваню списані ЗРК MIM-23 Hawk для подальшої передачі Україні в якості військової допомоги.

Джерело:  Taiwan News

Що відомо про ймовірність отримання ЗРК Hawk від США 

За інформацією видання,  Phase III MIM-23 Hawk були зняті з озброєння ще в червні. Зокрема угоді про купівлю передували консультації урядів США й Тайваню.

Міноборони Тайваню, зі свого боку, відхилило запит Taiwan News про коментар, однак заявило, що озброєння буде утилізовано відповідно до правил. Зокрема Тайбей планує замінити списану зброю комплексом Sky Bow III.

ЗРК HAWK - це американський зенітно-ракетний комплекс середнього радіуса дії, розроблений компанією Raytheon. Його було прийнято на озброєння ще в 1960 році й з того моменту ЗРК пройшов декілька програм модернізації.

Зокрема він має три покоління:

  • Phase I;

  • Phase II;

  • Phase III.

ЗРК були на озброєнні великої кількості європейських країн, серед яких Греція, Нідерланди, Франція, Німеччина та інші.

Коли Україна почне використовувати касетні боєприпаси  

За словами співрозмовників американського телеканалу CNN з Пентагону, Росія та її військові першими дізнаються, коли Україна почне використовувати касетні боєприпаси.

За словами джерела, касетні боєприпаси змогли потрапити в Україну так швидко, тому що вони вже були попередньо розміщені в Європі.

Ми прийняли рішення, щоб росіяни дізналися про це першими, - зазначив у бесіді з журналістами один з представників Пентагону.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?