США пояснили рішення не надавати Україні велику кількість РСЗВ HIMARS
Категорія
Україна
Дата публікації

США пояснили рішення не надавати Україні велику кількість РСЗВ HIMARS

США пояснили рішення не надавати Україні велику кількість РСЗВ HIMARS
Джерело:  online.ua

За словами заступника голови Міноборони США, Коліна Каля, Україні не потрібні сотні РСЗВ HIMARS для досягнення парітету в артилерії із кремлівською окупаційною армією, а лише достатня кількість боєприпасів до них.

Джерело: сайт Міноборони США

В Пентагоні небачать необхідності у передачі сотен HIMARS Україні

Ми відправили 16 систем HIMARS, що насправді досить багато. Знову ж таки, це не ті системи, які, за нашими оцінками, потрібні сотнями, щоб чинити такий вплив. Це системи точного наведення для дуже конкретних типів цілей, і українці використовують їх саме так, - зазначив Каль.

Він зауважив, що Велика Британія та Німеччина також взяли на себе забов'язання передати Україні аналогічні системи M270 і MARS II.

При цьому, за словами Каля, в новому пакеті військової допомоги будуть поставлені високоточні боєприпаси GMLRS для HIMARS, здатні вражати цілі на відстані до 70 км.

Заступник голови Пентагону наголосив, що використання цих боєприпасів можна порівняти із завданням точкових авіаударів.

 З їхньою допомогою ЗСУ вражають вузли командування і управління, центри забезпечення і логістики, ключові радарні системи.

Фото - facebook.com/GeneralStaff.ua

Такі точкові удари дозволили уповільнити росіян, адже це ускладнило логістику і змусило відсувати тили вглиб від радіусу дії HIMARS.

За нашою оцінкою, українці непогано справляються з кількістю систем, і насправді пріоритетом зараз є забезпечення безперервного потоку цих GMLRS. Те ж саме стосується і гаубиць M777, де ми дійсно поставили дуже велику кількість систем. Як у союзників і партнерів, пріоритетним завданням зараз є забезпечення українців боєприпасами, щоб вони могли продовжувати боротьбу, - зазначив Каль.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?