США прискорять надання Україні ЗРК Patriot
Категорія
Політика
Дата публікації

США прискорять надання Україні ЗРК Patriot

США прискорять надання Україні ЗРК Patriot
Джерело:  online.ua

США прискорюють поставку протиракетних комплексів Patriot до України, які надійдуть вже найближчими тижнями. Українські солдати пройшли навчання з експлуатації цих систем і були визнані ефективними в цій справі.

Джерело: CNN

Коли планують надати Patriot

Згідно з заявою Пентагону, системи протиракетної оборони Patriot планується надати в Україні швидше, ніж планувалося спочатку.

Група з 65 українських солдатів завершить навчання на ЗРК, яке наразі проходить у Форт Сіллі, штат Оклахома, вже найближчими днями.

Повідомляється, що потім ЗСУ приїздять до Європи для додаткового навчання на двох системах Patriot — одній американській, а іншій — німецькій і голадській. Вони будуть розгорнуті в Україні найближчими тижнями.

Навчання українських військових

Американські інструктори, які навчали 65 українців з 15 січня, змогли значно пришвидшити час курсу завдяки базовим знанням українців про системи протиповітряної оборони.

Рішення про прискорення постачання Patriot було прийняте в той самий день, коли було повідомлено, що США прискорять термін, необхідний для доставки танків Abrams в Україну, відправивши старіші моделі M1-A1.

Наша оцінка полягає в тому, що українські солдати вражаючі та абсолютно швидкі в навчанні. Завдяки їхнім широким знанням у сфері протиповітряної оборони та досвіду роботи в зоні бойових дій їм було легше — хоча ніколи не було легко — зрозуміти концепції експлуатації та технічного обслуговування системи Patriot, — сказав командувач форту Сілл.

Військові США виділили на навчання 10 тижнів, але українці завершили його приблизно за 8 тижнів.

Представник Форт-Сілла сказав, що розклад тренувань був “агресивним”, оскільки українці тренувалися щодня з 7 ранку до 6 вечора.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?