США провели випробувальний запуск балістичної ракети Minuteman III — відео
Категорія
Світ
Дата публікації

США провели випробувальний запуск балістичної ракети Minuteman III — відео

США провели випробувальний запуск балістичної ракети Minuteman III — відео
Джерело:  online.ua

Американські військові провели випробувальний пуск міжконтинентальної балістичної ракети Minuteman III без бойової частини.

Джерело: військово-повітряні сили США

ВПС США провели випробувальний пуск Minuteman III

У середу, 19 квітня, відбувся запуск балістичної ракети з бази космічних сил Ванденберг, штат Каліфорнія.

Цей випробувальний запуск є частиною рутинної та періодичної діяльності, покликаної продемонструвати, що сили ядерного стримування США є безпечними, надійними та ефективними для стримування загроз XXI століття і заспокоєння наших союзників, — йдеться в повідомленні.

При цьому наголошується, що подібні випробування проводилися вже понад 300 разів, і це випробування не є результатом поточних світових подій.

Що відомо про Minuteman III

LGM-30G Мінітмен-3 — американська міжконтинентальна балістична ракета сімейства "Мінітмен". Стоїть на озброєнні ВПС США з 1970 року і є єдиною МБР шахтного базування на озброєнні США на 2013 рік.

Вона є найближчим аналогом легкої балістичної ракети РТ-2 УТТХ більш відомої як "Тополь", але, на відміну від "Тополя", не має ракетовозів і запускається тільки з бункера.

Станом на 2008 рік США мають 450 ракет Мінітмен III, на яких встановлено 550 ядерних боєголовок. По 150 МБР несуть бойове чергування у шахтах на авіабазах Малмстром (штат Монтана) ім. Френсіса Уоррена (Вайомінг) та авіабазі Майнот (Північна Дакота).

Ракети піддаються регулярній модернізації, так з 2007 по 2012 рік, проводилася заміна бойових блоків Mk.12A на Mk.21 (з МБР типу MX), систем наведення та управління, силових установок. Станом на 2022 року ця ракета, як і раніше, перебуває на озброєнні ВПС США і її модернізовані версії регулярно випробовуються.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?