США розглядають всі запити України на поставки зброї — Блінкен
Категорія
Політика
Дата публікації

США розглядають всі запити України на поставки зброї — Блінкен

США розглядають всі запити України на поставки зброї — Блінкен
Джерело:  online.ua

За словами очільника Держдепу США Ентоні Блінкена, Вашингтон розглядає всі запити від України щодо військової підтримки, зокрема, й поставки далекобійних озброєнь. 

Джерело:  Tagesschau

США розглядають всі запити України щодо військової підтримки

Ми постійно переглядаємо, яка додаткова підтримка може бути корисною й ефективною для України на цей момент, - зазначив Блінкен у відповідь на питання щодо передачі Україні далекобійних ракет.

Він підкреслив, що враховується також те, що може посприяти розвитку української армії у майбутньому.

Держсекретар США підкреслив, що важливо не лише посилити українців критично важливими системами озброєнь, а й забезпечити навчання задля ефективного застосування й обслуговування цих складних систем. Тому, за його словами, враховуються всі чинники.

Можу просто сказати, що будь-яка система, яка обговорюється, зокрема у ЗМІ, вочевидь, перебуває на активному розгляді, - підкреслив Блінкен.

США підтримуватимуть Україну до перемоги

Під час зустрічі у Вашингтоні з главою МЗС Німеччини Анналеною Бербок Блінкен зазначив, що Німеччина та США будуть підтримувати Україну до самого кінця.

Ми підтримуємо Україну, ми підтримуємо народ України доти, доки він нас потребуватиме. Путін йде в порожнечу, якщо думає, що світ звикне до війни, тому що є інші проблеми, - зазначила зі свого боку Бербок.

Натомість Блінкен заявив, що сильна підтримка України з боку США та десятків інших країн продовжиться – у військовому, економічному та гуманітарному плані. Він також подякував Німеччині за її лідерство у підтримці Києва.

Німеччина є другим найбільшим прихильником України у світі після США, - підкреслив глава Держдепу.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?