США розслідують ймовірну атаку РФ на американських дипломатів
Категорія
Світ
Дата публікації

США розслідують ймовірну атаку РФ на американських дипломатів

США розслідують ймовірну атаку РФ на американських дипломатів
Джерело:  online.ua

За словами іноземних інсайдерів, команда американського лідера Джо Байдена почала розслідувати причини появи дивного хворобливого самопочуття у 24 американських чиновників, які працюють у Відні. Варто звернути увагу на те, що в них виявили стан, подібний до так званого "гаванського синдрому".

Джерело: "Радіо Свобода" з посиланням на анонімні джерела

Штати розслідують ймовірну атаку РФ на американських дипломатів

Згідно з останніми даними, проблеми зі здоров’ям у дипломатів, співробітників розвідки та інших чиновників у Відні почалися незабаром після інавгурації очільника Білого дому Джо Байдена в січні цього року. Дані про це отримали представники New Yorker та Associated Press.

Влада США називає прояви симптомів у співробітників "аномальними або непоясненими інцидентами зі здоров’ям", однак в приватних бесідах очільник ЦРУ Вільям Бернс називає їх не інцидентами, а атаками.

Як стверджує інсайдер видання New Yorker, ГРУ – єдина спецслужба РФ, яка має технології для організації атак "спрямованої енергії".

"Гаванський синдром" названий так за інцидентами в столиці Куби, де з кінця 2016 року американські дипломати повідомляли про сильний головний біль, нудоту, втому і погіршення координації та слуху. У 2018 році аналогічні симптоми з'явилися у співробітників консульства в Китаї, наприкінці квітня 2021 року стало відомо, що два схожих випадки були зафіксовані вже на території США. Високопосадовці як у адміністрації колишнього президента Дональда Трампа, так і в адміністрації Байдена впевнені, що держслужбовці США могли бути атаковані Росією", - йдеться в повідомленні.

Окрім того, наголошується, що американські журналісти ще у травні оприлюднили статті, в яких йшлося про те, що організатором таких атак може бути російська військова розвідка ГРУ, проте вичерпних доказів цього наразі у медіа немає.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?