США скасовують обов’язкову вакцинацію від COVID-19 для іноземних мандрівників
Категорія
Світ
Дата публікації

США скасовують обов’язкову вакцинацію від COVID-19 для іноземних мандрівників

США скасовують обов’язкову вакцинацію від COVID-19 для іноземних мандрівників
Джерело:  online.ua

11 травня Сполучені Штати скасують вимоги щодо вакцинації від COVID-19 для міжнародних мандрівників і федеральних службовців. Оскільки закінчується надзвичайна ситуація з охороною здоров’я через коронавірус.

Джерело: Reuters

Скасування вакцинації від COVID-19 у США

У лютому Палата представників Конгресу США проголосувала за скасування вимоги щодо вакцинації більшості іноземних авіапасажирів від COVID-19 – одного з небагатьох обмежень на подорожі під час пандемії, що залишилися в силі.

У червні минулого року адміністрація Байдена скасувала вимогу про те, що люди, які прибувають до США повітряним транспортом, повинні мати негативний результат тесту на COVID, але залишила в силі вимоги Центрів з контролю та профілактики захворювань (CDC) щодо вакцинації для більшості іноземних мандрівників.

Міністерство внутрішньої безпеки повідомило, що починаючи з 12 травня, більше не вимагатиме від іноземних мандрівників, які в’їжджають до США через наземні порти та пороми, вакцинуватися проти COVID-19 і надавати підтвердження вакцинації за запитом.

Правила адміністрації Байдена, запроваджені у вересні 2021 року, які вимагають від близько 3,5 мільйонів федеральних службовців та підрядників пройти вакцинацію, інакше їм загрожує звільнення або дисциплінарне стягнення, не застосовуються вже більше року після низки судових рішень.

У Міністерстві охорони здоров’я та соціальних служб заявили, що розпочнуть процес скасування вимог щодо вакцинації для викладачів Head Start та медичних працівників у державних сертифікованих закладах охорони здоров'я.

У березні федеральний апеляційний суд підтримав рішення, що блокує виконання вимоги про вакцинацію працівників.

Байден підписав указ про розсекречення інформації щодо походження коронавірусу

Президент США Джо Байден підписав документ "Закон про походження COVID-19 від 2023 року", яким розсекретив інформацію щодо походження коронавірусу.

Я поділяю намір Конгресу оприлюднити якомога більше інформації про походження коронавірусної хвороби COVID–19, — зазначив американський президент.

У 2021 році Байден доручив Розвідувальному відомству використати всі наявні в його розпорядженні інструменти для розслідування походження COVID-19, і ця робота триває.

На його думку, ми повинні докопатися до суті походження COVID-19, щоб допомогти нам краще запобігати майбутнім пандеміям.

Байден зазначив, що його адміністрація продовжуватиме переглядати всю засекречену інформацію, що стосується походження COVID-19.

А також розсекретить і надасть якомога більше такої інформації відповідно до конституційних повноважень.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?