США та Британія звинуватили Іран в новій атаці
Категорія
Світ
Дата публікації

США та Британія звинуватили Іран в новій атаці

США та Британія звинуватили Іран в новій атаці
Джерело:  online.ua

Влада США та Великої Британії офіційно повідомила, що за атакою на танкер Mercer Street, цілком ймовірно, стоїть саме Іран. З такими звинувачення виступили очільник Державного департаменту США Ентоні Блінкен та його британський колега Домінік Рааб.

Джерела:   заява держсекретаря  США Ентоні Блінкена, заява міністра закордонних справ Великої Британії Домініка Рааба, цитує "Інтерфакс-Україна"

Штати та Британія звинуватили Іран в атаці на танкер Mercer Street

"Ми вважаємо, що атака була вибірковою і цілеспрямованою, і вона була явним порушенням міжнародного права Іраном. Сполучене Королівство дійшло висновку, що дуже ймовірно, 29 липня, в міжнародних водах біля узбережжя Оману Іран атакував судно Mercer Street за допомогою одного або більше безпілотників", - наголосив очільник британського міністерства закордонних справ Домінік Рааб.

З окремим коментарем з цього приводу також виступив його американський колега Ентоні Білнкен.

"Вивчивши інформацію, ми впевнені, що цей напад здійснив Іран, в результаті якого було вбито дві людини", - підкреслив очільник Державного департаменту США.

Як стверджують представники команди американського лідера Джо Байдена, на торговельному танкері вибухнув безпілотник, який був нашпигований вибухівкою. Наразі Білий дім активно проводить консультації із іншими державами щодо відповіді на дії Ірану.

Як уже згадувалося раніше, японський танкер Mercer Street атакували 29 липня. Він слідував без грузу із Дар-ес-Салама в Ель-Фуджайру. Атакували його посеред Індійського океану. В результаті нападу загинули дві людини.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?