США та G7 відреагували на звільнення Коболєва з Нафтогазу
Категорія
Політика
Дата публікації

США та G7 відреагували на звільнення Коболєва з Нафтогазу

США та G7 відреагували на звільнення Коболєва з Нафтогазу
Джерело:  online.ua

Влада США, реагуючи на останні зміни в керівництві НАК "Нафтогаз України", звернула увагу офіційного Києва на те, що від дотримання принципів корпоративного управління, прозорість та доброчесність у призначенні персоналу в енергетичному секторі залежить довіра до України. Цю позицію також підтримали посли Групи семи.

Джерело: Twitter  Великої сімки, Twitter  Неда Прайса

Як в США відреагували на звільнення Коболєва

З окремою заявою з цього приводу виступив речник Державного департаменту США Нед Прайс.

"Повага до корпоративного управління, прозорість та доброчесність при призначенні персоналу в енергетичному секторі - будь то урядові чи державні підприємства - є ключовим фактором для підтримки довіри до України та її прихильності до реформ" - зазначив представник дипломатичного відомства США.

Як Велика сімка прокоментувала звільнення Коболєва

Посли країн Групи семи також відреагували на рішення Кабінету міністрів України про звільнення очільника правління і наглядової ради НАК "Нафтогаз України" Андрія Коболєва. Свою заяву вони опублікували у Twitter.

"Посли G7 беруть до уваги рішення Кабміну про звільнення голови правління і наглядової ради НАК "Нафтогаз". Ефективне управління держпідприємствами, вільне від політичного втручання, має вирішальне значення для конкурентоспроможності, процвітання і виконання міжнародних зобов'язань України", - сказано в заяві Великої сімки.

Як Коболєв коментує своє звільнення з Нафтогазу

"Сьогодні (29 квітня - ред) мій останній день роботи в Нафтогазі. Це були насичені 7 років 1 місяць 3 дні перетворення неможливого у досяжне. No Regrets... Важливо пояснити. Я не маю наміру влаштовувати цирк та підставляти під удар Нафтогаз. Зараз основне завдання команди — зберегти динаміку роботи, яка встановилася в нас протягом останнього часу, і забезпечити розвиток видобутку, роздрібного бізнесу та інших стратегічних напрямів Групи. Я залишаю ключі від кабінету Юрію Вітренку. Остання приємність, яку дозволив собі як очільник Нафтогазу, — підписав рішення про початок сейсмічних робіт на Чорноморському шельфі", - написав Коболєв у своєму Фейсбуці.

Коболєва звільнили з посади голови Нафтогазу — що відомо

  • 28 квітня Кабмін звільнив Андрія Коболєва з поста глави НАК "Нафтогаз України" — на його місце призначили в.о. міністра енергетики Юрія Вітренка, він був виконавчим директором компанії до призначення в.о. глави Міненерго.

  • Офіційною причиною звільнення Коболєва Кабмін назвав його незадовільну роботу. Як пояснили в уряді, в 2020 році збиток групи компаній "Нафтогаз" склав 19 млрд гривень, тоді як фінансовий план компанії передбачав отримання 11,5 млрд гривень прибутку.

  • Сам Коболєв заявив, що про своє звільнення дізнався з новин. Він стверджує, що заяву не писав.

  • Коболєв очолював "Нафтогаз" з березня 2014 року. У березні минулого року Кабмін підтримав пропозицію наглядової ради Нафтогазу продовжити повноваження Коболєва на чотири роки — до 22 березня 2024 року.

  • Вітренко ще в лютому пропонував прем’єр-міністру Денису Шмигаль звільнити Коболєва з посади голови НАК "Нафтогаз України" і розірвати контракти з усіма членами наглядової ради компанії за невиконання показників з видобутку газу в 2020 році та плани скорочувати видобуток. Шмигаль говорив, що для цього немає підстав.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?