США та союзники розглядають можливість навчання українських пілотів — генерал ВПС
Категорія
Світ
Дата публікації

США та союзники розглядають можливість навчання українських пілотів — генерал ВПС

США та союзники розглядають можливість навчання українських пілотів — генерал ВПС
Джерело:  online.ua

Сполучені Штати та союзники починають розглядати можливу підготовку українських пілотів у рамках довгострокових зусиль потенційно допомогти Києву створити майбутні українські військово-повітряні сили. Про це заявив начальник штабу ВПС США генерал Чарльз Браун.

Джерело: Reuters

США ще не визначилися з навчанням українських пілотів

Україна намагалася відійти від своєї залежності від російських літаків, забезпечивши себе американськими винищувачами та навчаючи своїх пілотів керувати ними.

Військово-повітряні сили України публічно заявили про свої надії на F-15 і F-16.

Браун визнав, що дискусії в армії США та її союзників тривають.

Треба побудувати довгостроковий план щодо того, як побудувати їхні військово-повітряні сили та ті повітряні сили, які їм знадобляться в майбутньому, — сказав Браун, не підтверджуючи жодних рішень щодо подальшого шляху.

Коментарі Брауна прозвучали через кілька днів після того, як законодавці в Палаті представників висунули законопроєкт, який, якщо він подолає інші перешкоди, дозволить виділити 100 млн доларів на навчання українських пілотів і технічного обслуговування бойових літаків США.

Браун не коментував закон. Він також відмовився говорити про терміни або про те, які типи західних літаків найкраще підходять для України.

Але він підкреслив, що майбутня підготовка українських льотчиків – це складне питання, яке потребує врахування воєнного стану та можливості Києва виводити пілотів з бою для проходження тривалого навчання.

Фото: commons.wikimedia.org

Відповідаючи на запитання, скільки часу може знадобитися для українського пілота, щоб перейти на американські винищувачі, Браун зазначив, що американський пілот може навчатися на новому типі літака, можливо, за два-чотири місяці. Перехід від радянської системи буде "трохи важчим", сказав він.

Браун сказав, що Україна може звернутися до союзників по НАТО, які мають досвід переходу від авіації радянських часів до західних систем.

Я досить впевнений, що є деякі з наших партнерів по НАТО, які зробили це, можуть поділитися уроками, які вони засвоїли, які можуть бути корисними для українців, щоб допомогти їм зрозуміти, як найкраще здійснити цей перехід, — сказав Браун.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?