США та західні партнери розробляють план довгострокової підтримки України — WSJ
Категорія
Політика
Дата публікації

США та західні партнери розробляють план довгострокової підтримки України — WSJ

США та західні партнери розробляють план довгострокової підтримки України — WSJ
Джерело:  online.ua

У Білому домі разом із партнерами з ЄС розробляють план довгострокової підтримки України.

Джерело:   Wall Street Journal

Що відомо про наміри США щодо довгострокової підтримки України 

Плани щодо довгострокової допомоги України розробляють для того, аби гарантувати, що Росія не зможе перемогти на полі бою, а також переконати Кремль у тому, що підтримка Києва з боку Заходу не похитнеться.

При цьому видання зазначає, що нестача зброї та внутрішній політичний тиск перешкоджають таким зусиллям.

Що відомо про надання гарантій безпеки України 

Підготовка країнами "Великої сімки" гарантій безпеки для України займе багато місяців, а деякі двосторонні домовленості, як очікується, будуть укладені лише наступного року.

За даними WSJ, серед країн G7 немає спільної думки щодо того, наскільки детальними мають бути зобов'язання перед Києвом. Крім того, їм необхідно з'ясувати з Україною, якими можуть бути її майбутні військові потреби.

G7 потрібно буде координувати двосторонні переговори між західними столицями та гарантувати, що оборонна промисловість союзників зможе надати обіцяну військову допомогу Україні, не підриваючи при цьому потреби західних збройних сил у поповненні та розширенні своїх власних можливостей.

Як визнають західні посадовці, без надійних пакетів підтримки Києва Росію навряд чи вдасться утримати від продовження війни.

Вони також називають проблемою питання спроможності ефективно розподіляти та захищати військові витрати для України в майбутні роки після зміни влади в країнах Заходу.

За даними видання, європейські союзники вже готуються до того, що довгострокові обіцянки адміністрації президента США Джозефа Байдена виявляться слабшими, ніж очікувалося, або занадто розпливчастими, щоб забезпечити надійне стримування РФ.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?