США терміново направили в Чорне море транспортно-десантний корабель ВМС
Категорія
Україна
Дата публікації

США терміново направили в Чорне море транспортно-десантний корабель ВМС

США терміново направили в Чорне море транспортно-десантний корабель ВМС
Джерело:  online.ua

8 липня США направили в Чорне море транспортно-десантний корабель ВМС USNS Yuma. Він візьме участь в навчаннях Sea Breeze 2021 разом з кораблями НАТО.

Джерело: Twitter Шостого флоту ВМС США

"USNSYuma (T-EPF-8) почав транзит на північ до Чорного моря, щоб працювати з союзниками і партнерами по НАТО", - йдеться в повідомленні.

Транспортно-десантний корабель ВМС USNS Yuma ВМС США йде в Чорне море (фото - twitter.com/USNavyEurope)

Що відомо про навчання Sea Breeze в Чорному морі

У 2021 році в українсько-американських військових навчаннях Sea Breeze приймає участь рекордна кількість країн-учасниць - 32 країни з шести континентів. Навчання розпочалися 28 червня і триватимуть до 10 липня.

В Sea Breeze-2021 беруть участь 5 тисяч військових, 32 корабля, 40 літаків і 18 команд спеціальних операцій і дайвінгу. Крім того, до навчань приєднався Шостий флот ВМС США, який дислокується в Середземному морі. У Генеральному штабі ЗСУ уточнювали, що навчання будуть проводити в північно-західній частині Чорного моря, а також в Миколаївській, Херсонській і Одеській областях. З української сторони в навчаннях беруть участь 24 одиниці кораблів і катерів, 17 літаків, десятки одиниць озброєння і військової техніки.

Провокації Росії в Чорному морі

На тлі навчань Sea Breeze російський глава Володимир Путін вивів у Чорне море весь корабельний склад Чорноморського флоту і влаштував військові навчання з електронними пусками ракет систем ППО С-400 "Тріумф". У цих навчаннях взяли участь близько 100 військовослужбовців і більше 30 одиниць військової і спеціальної техніки.

У Пентагоні при цьому не вважають, що військові навчання Росії з ракетними пусками в Чорному морі заважають проведенню навчань Sea Breeze 2021 і загрожують кораблям країн НАТО. Але керівництво ВМС України допускає, що Росія може влаштувати нові провокації.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?