США терміново придбають для України обладнання для електромереж на 53 млн доларів
Категорія
Світ
Дата публікації

США терміново придбають для України обладнання для електромереж на 53 млн доларів

США терміново придбають для України обладнання для електромереж на 53 млн доларів
Джерело:  online.ua

Сполучені Штати виділять 53 мільйони доларів на підтримку електроенергетичної системи України. За ці кошти придбають електромережеве обладнання, яке терміново доставлять в Україну.

Джерело: CNN

США допоможуть Україні відновити енергетику

Фінансування піде на «придбання важливого електромережевого обладнання», яке «швидко буде доставлено в Україну в екстреному порядку, щоб допомогти українцям пережити зиму», згідно з повідомленням Державного департаменту США.

Цей пакет поставок включатиме розподільні трансформатори, автоматичні вимикачі, розрядники перенапруг, роз’єднувачі, транспортні засоби та інше ключове обладнання, — йдеться в повідомленні.

Фінансування доповнює наявні 55 мільйонів доларів Сполучених Штатів на екстрену підтримку енергетичного сектора.

Про це заявив держсекретар США Ентоні Блінкен на зустрічі G7, яка відбулася на полях зустрічі міністрів закордонних справ НАТО в Бухаресті.

Зустріч міністрів закордонних справ країн НАТО зосереджена на війні Росії проти України, реалізації нової Стратегічної концепції НАТО, включаючи виклики з боку Китаю, енергетичній безпеці, захисті критичної інфраструктури та зусиллях НАТО щодо нарощування потенціалу та посилення стійкості в Боснії та Герцеговини, Грузії та Молдови.

Також Блінкен оголосив, що НАТО збільшить свою присутність у Чорному та Балтійському морях.

Російські сили запускають з моря ракети у сторону України, блокують поставку українського зерна. Тож ми будемо зміцнювати нашу присутність у Чорному та Балтійських морях, - сказав він.

Американські та європейські офіційні особи рішуче засудили удари Росії по українському цивільному населенню та інфраструктурі, звинувативши Москву в навмисному атаці на українську енергетичну мережу, намагаючись залишити людей без електрики та тепла – акт, який був воєнним злочином.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?