США у найближчі дні оголосять відповідь на псевдо-референдуми Кремля
Категорія
Політика
Дата публікації

США у найближчі дні оголосять відповідь на псевдо-референдуми Кремля

США у найближчі дні оголосять відповідь на псевдо-референдуми Кремля
Джерело:  online.ua

Прессекретар Білого дому Карін Жан-П’єр зазначила, що Вашингтон вже найближчими днями оголосить про заходи у відповідь на псевдо-референдуми, які Кремль проводить на окупованих територіях України.

Джерело: брифінг Білого дому

США готують відповідь на псевдо-референдуми Кремля на окупованих територіях

Що стосується псевдореферендумів, свідками яких ми є, то ми ніколи не визнаємо ці території чимось іншим, окрім як частиною України. Ми будемо й далі працювати з нашими союзниками й партнерами, щоб притягти Росії до відповідальності й підтримувати Україну стільки, скільки потрібно, - зазначила Карін Жан-П’єр

За її словами, США готові змусити РФ платити ще більшу ціну у відповідь на фейкові референдуми на окупованих територіях України.

США ніколи не визнають ці території чимось іншим, окрім як частиною України, і спільно з партнерами відхиляємо будь-який сфальшований наслідок, який анонсує Росія. Більше про це ви почуєте від нас у найближчі дні, - підкреслила Карін Жан-П’єр.

Зі свого боку заступник керівника Мінекономіки Олександр Грибан також повідомив, що Фінансова корпорація розвитку США готова надавати кредити українським підприємцям в рамках окремих проектів на суми до 1 млрд доларів та також страхувати від ризиків, пов'язаних із розв'язаною Кремлем війною.

DFC є агентством федерального уряду США, яке зазвичай надає підтримку лише американським інвесторам, що здійснюють інвестиції в різні країни світу. Тепер компанія повідомила про готовність фінансувати також і український бізнес на суму від 1 млн дол до 1 млрд дол на кожен проєкт.

Зазначається, що DFC готова надавати фінансування українським компаніям навіть якщо у ньому не буде представлено американського інвестора.

Крім того, йдеться про підтримку одразу декількома різними фінансовими інструментами. Крім прямого кредитування агентство надаватиме покриття кредитних ризиків.

При такому сценарії кредитором для українського позичальника виступає приватний банк, але позичальник купує страховку кредитного ризику у DFC. Таким чином умови за кредитом стають більш вигідними – позичальник отримає нижчу ставку, довший термін залучення грошей і таке інше, - зазначає Грибан.

Корпорація готова страхувати і політичні ризики, в рамках яких має інструмент покриття воєнних ризиків.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?