США у новому пакеті допомоги Україні нададуть додаткові ППО
Категорія
Україна
Дата публікації

США у новому пакеті допомоги Україні нададуть додаткові ППО

США у новому пакеті допомоги Україні нададуть додаткові ППО
Джерело:  online.ua

За словами речника Ради нацбезпеки США у Білому Домі Джона Кірбі, у новому пакеті військової допомоги Україні будуть додаткові системи ППО для захисту від масованих ракетних атак армії РФ. 

Джерело:  The Guardian

США нададуть Україні ще більше систем ППО

У п’ятницю, 16 грудня, Білий дім заявив, що наступний безпековий пакет допомоги для України незабаром буде оголошений. Крім того, очікується, що він включатиме більше засобів протиповітряної оборони для країни.

Гадаю, можна очікувати у цьому пакеті додаткові можливості протиповітряної оборони, - зазначив Кірбі.

При цьому представник Білого дому зазначив, що наразі у Вашингтоні не спостерігають підготовки окупаційної армії РФ до повторного наступу на Київ.

Ми не бачимо будь-яких свідчень, що прямо зараз буде наступ на Київ, - наголосив Кірбі.

Він також зазначив, що Сполучені Штати, як і раніше, максимально уважно стежитимуть за розвитком ситуації навколо пересування сил російської армії.

За інформацією видання Reuters, Сенат США ухвалив оборонний бюджет на наступний рік у розмірі 858 млрд доларів.

В оборонний бюджет заклали на 45 млрд більше, ніж спершу пропонував президент Джо Байден. Бюджет передбачає збільшення заробітної плати для американських військових, фінансування закупівлі зброї, підтримку для Тайваню, якому загрожує Китай, та 800 млн військової підтримки для України для відсічі агресії РФ.

При цьому США розглядають можливість розширення підтримки України на тлі занепокоєння українських військових тим, що Росія може спробувати знову захопити Київ у січні.

За словами двох американських чиновників і ще однієї особи, знайомої з цим питанням, крім відправки Україні системи протиракетної оборони Patriot, адміністрація розглядає, зокрема, комплекти боєприпасів для прямого наведення, які перетворюють некеровані авіаційні боєприпаси в "розумні" бомби, а також наземні бомби малого діаметру, які значно збільшать дальність удару.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?