США в ОБСЄ поставили вимогу режиму Путіна щодо Донбасу
Категорія
Політика
Дата публікації

США в ОБСЄ поставили вимогу режиму Путіна щодо Донбасу

США в ОБСЄ поставили вимогу режиму Путіна щодо Донбасу
Джерело:  online.ua

Офіційний Вашингтон виступив з новими вимогами до російського режиму Володимира Путіна - Москва має проявити політичну волю та відновити процес врегулювання війни проти України.

Джерело: Укрінформ

За словами в.о. заступниці голови місії США в ОБСЄ Елізабет Розенсток-Сіллер, ситуація на Донбасі повністю залежить від рішень, які ухвалюють у Кремлі.

“Прогрес залежить від політичної волі Росії, яку ми сподіваємось побачити. Додаткові заходи з посилення режиму припинення вогню врятували життя, полегшили страждання людей та продемонстрували можливий прогрес. Ми закликаємо Росію знову продемонструвати таку політичну волю. Ми всі дуже хочемо побачити Росію, яка буде брати участь у змістовних переговорах, і потрібно, щонайменше, щоб Росія та сили, які вона фінансує, оснащує, навчає та очолює, в цей час утрималися від насильства”, - наголосила дипломатка.

Розенсток-Сіллер звернулася до спецпредставника голови ОБСЄ Міко Кіннунена та голови СММ ОБСЄ в Україні Халіта Чевіка із твердженням про повну підтримку й довіру з боку американського партнера щодо зусиль, які було заподіяно для мирного врегулювання в Україні.

“Ми всі залежимо від СММ та її відданих спостерігачів, які представляють неупереджені звіти, що дають чітке бачення ситуації на місцях. Їх неупередженість дає змогу читачам робити власні висновки на підставі фактів. І ці факти засвідчують, що агресія Росії є рушієм цього конфлікту”, - додала вона.

Ситуація на Донбасі

ОБСЄ відзначає ознаки військової присутності та присутності військового типу в зоні безпеки. В районі н.п. Довге в Луганській області безпілотник ОБСЄ засік 5 броньованих машин, ще одну бойову броньовану машину спостерігачі побачили на полігоні біля н. п. Новоселівка в Донецькій області.

В районі н.п. Довге в Луганській області безпілотник ОБСЄ засік 5 броньованих машин, ще одну бойову броньовану машину спостерігачі побачили на полігоні біля н. п. Новоселівка в Донецькій області.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?