США в ОБСЄ розкрили, чого добивається російський агресор в Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

США в ОБСЄ розкрили, чого добивається російський агресор в Україні

США в ОБСЄ розкрили, чого добивається російський агресор в Україні
Джерело:  online.ua

Російський режим намагається надалі доводити свій статус “нейтрального посередника” у війні в Україні, а водночас представники Кремля заперечують право цієї держави на існування з такою заявою представництво США виступило в ОБСЄ.

Джерело: ОБСЄ

За словами тимчасово повіреної у справах США при ОБСЄ Кортні Остріан, російська агресія триває в односторонньому порядку, хоча Москва надалі просуває себе як посередника та сторону, яка не має відношення до бойових дій.

“Офіційні представники Росії й "головні перемовники" на словах заперечують суверенне право держави Україна визначати своє політичне майбутнє”, - наголосила дипломатка.

Йдеться зокрема про інцидент із заявою віцеспікера Держдуми РФ Петра Толстого, який неодноразово закликав буквально до розправи з українською владою. Нещодавно він знову оголосив, що Україна - “частина Росії”. Водночас посадовець керує делегацією РФ у Парламентській асамблеї Ради Європи.

Острієн відзначила, що зрозумілими залишаються мінські угоди, а от “що не зрозуміло, так це те, як держава, яка заявляє про своє бажання врегулювати конфлікт мирним шляхом, продовжує його підживлювати - озброєнням, тренуванням, керуванням і власною участю на сході України”.

Американська дипломатка нагадала, що Вашингтон ніколи не визнає захоплення Криму російським агресором. Водночас санкції будуть чинними допоки російський режим не завершить разом з іншими сторонами врегулювання війни та не відновиться український контроль над півостровом.

Толстой про Україну

Толстой вкотре почав переконувати, що Україні, мовляв, варто відмовитися від незалежності та увійти до складу Росії. Радше, це був такий собі “заклик”, без так званих “аргументів”, як раніше писав у статті Володимир Путін.

“Вам треба повернутися додому, до Росії, досить валяти дурня і вдавати з себе незалежних, зупиніться вже, ви – росіяни, повертайтеся додому”, - стверджував Толстой.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?