США висунули безапеляційну вимогу Путіну щодо Криму
Категорія
Політика
Дата публікації

США висунули безапеляційну вимогу Путіну щодо Криму

США висунули безапеляційну вимогу Путіну щодо Криму
Джерело:  online.ua

Тимчасово повірена у справах США при ОБСЄ Кортні Острієн закликала Росію надати доступ до кримського офісу Верховного комісара організації у справах нацменшин. Вона згадала, що зустрічі з кримськими татарами на анексованому півострові наразі провести неможливо.

Джерело: Укрінформ

В той же ж час Острієн зазначила, що зустріч з корінними жителями Криму вдалось провести її колезі, Кайрату Абдрахманову в Києві.

"Хоча ми раді, що під час Вашої поїздки до України, Ви змогли зустрітися з кримськими татарами, представниками інших релігійних та етнічних меншин і громадянського суспільства у Києві, ми залишаємось занепокоєними відсутністю доступу до окупованого Росією Криму для Вашого офісу, незалежних міжнародних спостерігачів та незалежних ЗМІ", - заявила Острієн.

Дипломатка наголосила, що Російська Федерація повинна надати такий доступ до тимчасово окупованого півострову:

"Ми закликаємо окупанта, Росію, надати цей доступ без будь-яких попередніх умов. Крим - це Україна".

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що офіційний Вашингтон вкотре висунув вимоги до російського уряду. За словами в.о. заступниці голови місії США в ОБСЄ Елізабет Розенсток-Сіллер, в Кремлі зобов’язані зрештою відновити процес врегулювання на Сході України. Вона висловила переконання, що ситуація на Донбасі залежить від рішень, які ухвалюють у Кремлі.

“Прогрес залежить від політичної волі Росії, яку ми сподіваємось побачити. Додаткові заходи з посилення режиму припинення вогню врятували життя, полегшили страждання людей та продемонстрували можливий прогрес. Ми закликаємо Росію знову продемонструвати таку політичну волю. Ми всі дуже хочемо побачити Росію, яка буде брати участь у змістовних переговорах, і потрібно, щонайменше, щоб Росія та сили, які вона фінансує, оснащує, навчає та очолює, в цей час утрималися від насильства”, — наголосила дипломатка.

Розенсток-Сіллер нагадала про важливу роль спостерігачів СММ. Саме з допомогою аналізу їхніх звітів вдається отримувати об'єктивну ситуацію щодо подій по обидві сторони лінії розмежування. Неупередженість, з якою вони підходять до роботи, переконує представниця  ОБСЄ, дозволяє  звичайним громадянами робити власні висновки на підставі фактів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?