США виведуть на орбіту український наносупутник — де дивитися
Категорія
Технології
Дата публікації

США виведуть на орбіту український наносупутник — де дивитися

США виведуть на орбіту український наносупутник — де дивитися
Джерело:  online.ua

3 січня за допомогою ракети SpaceX США виведуть на орбіту Землі український наносупутник PolyITAN-HP-30, створений до 30-річчя Незалежності України.

Джерело: Міністерство освіти і науки

SpaceX відправить на орбіту Землі український супутник

О 16:56 за київським часом з мису Канаверал повинна стартувати ракета Falcon-9 з українським наносупутником.

У Міносвіти зазначають, що супутник PolyITAN-HP-30 створили науковці Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського».

Перебуваючи на орбіті, наносупутник повинен забезпечити реалізацію наукового експерименту з дослідження ефективності функціонування теплових труб різних конструкцій як основного елемента систем термостабілізації космічних апаратів.

Пряма трансляція розпочнеться о 16.00 за київським часом.

Ракета Falcon-9 виведе на орбіту Землі в межах місії Transporter 6 114 одиниць корисного навантаження, однією з яких буде український наносупутник PolyITAN-HP-30.

Доправлення наносупутника PolyITAN-HP-30 у Сполучені Штати Америки для виведення його на орбіту Землі стало можливим завдяки спонсорській допомозі компанії «Боїнг Україна», підтримці Технічного університету Делфт (Нідерланди), спінофф-компанія якого взяла на себе фінансування та технічне забезпечення виведення космічного апарату в космос, Державному космічному агентству України, яке сприяло вирішенню питань логістики та експорту, - повідомили в Міносвіти.

Нагадаємо, що у січні 2022 року на орбіту у межах спеціальної місії SpaceX Transporter-3 вивели супутник "Січ 2-30", перший супутник України власної розробки на орбіті за останні 10 років.

Станом на серпень 2022 року він працював в обмеженому режимі та не міг передавати знімки через завдану кібератаку.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?