США візьмуть українську "Дію" за основу для власних "документів у смартфоні" — USAID
Категорія
Технології
Дата публікації

США візьмуть українську "Дію" за основу для власних "документів у смартфоні" — USAID

США візьмуть українську "Дію" за основу для власних "документів у смартфоні" — USAID
Джерело:  online.ua

Влада США розраховує на те, що їй вдасться повторити успіх програми електронного урядування "Дія", яка використовується в Україні , в інших країнах.

Джерело:  Axios

США візьмуть українську "Дію" за основу для власних "документів у смартфоні"

Сполучені Штати планують взяти українську "Дію" за основу для власних "документів у смартфоні", — виступила із заявоюз цього приводу адміністраторка USAID Саманта Пауер.

Як вдалося дізнатися журналістам, адміністраторка агентства США з міжнародного розвитку USAID Саманта Пауер та очільник Міністерства цифрової трансформації України Михайло Федоров планують обговорити цю ідею у Давосі.

Фото - скриншот

Редакція видання звертає увагу на те, що українська влада готова поділитися своїм підходом і технологіями з іншими державами.

Окрім того, наголошується, що команда USAID має намір розпочати обговорення щодо потенційного використання "Дії" як шаблону для створення власних програм.

Згідно з останніми даними, американський уряд уже виділив 650 тисяч доларів на техніко-економічне дослідження в країнах, яким сподобався український застосунок, зокрема, у Молдові та країнах глобального півдня.

Як відомо, Україна створила застосунок "Дія" у 2019 році, щоб дати можливість своїм громадянам отримати доступ до документів, що посвідчують особу, реєструвати бізнес та отримувати різні державні послуги у онлайн-режимі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?