США вперше передадуть Україні зенітні ракети Sea Sparrow — Politico
Категорія
Україна
Дата публікації

США вперше передадуть Україні зенітні ракети Sea Sparrow — Politico

США вперше передадуть Україні зенітні ракети Sea Sparrow — Politico
Джерело:  online.ua

У рамках нового пакету військової допомоги США передадуть Україні протиповітряні ракети Sea Sparrow, які українські військові вперше будуть використовувати за допомогою радянського ЗРК "Бук".

Джерело: Politico

США готують новий пакет військової допомоги для України

До нього уперше увійдуть протиповітряні ракети Sea Sparrow з радіолокаційним наведенням, які можна запускати з моря або з землі для перехоплення літаків або крилатих ракет.

Двоє людей, знайомих із ситуацією, повідомили, що українським військовим вдалося налагодити наявні пускові установки БУК радянської епохи, щоб стріляти з Sea Sparrow, - пише видання.

До цього лише Тайвань використовував версію ракет наземного базування, тоді як ВМС США та кілька союзників використовують версію, встановлену на кораблі.

Що увійде в новий пакет допомоги від США

Про новий пакет допомоги оголосять 6 січня, він буде коштувати 3,8 мільярда доларів.

Це той самий пакет допомоги до якого увійдуть раніше оголошені 50 бойових машин піхоти армії США Bradley. БМП озброєний 25-мм ланцюговою гарматою Bushmaster, двома протитанковими ракетами TOW і спареним кулеметом 7,62.

Пакет передбачає 2,25 мільярда доларів для України, який також включатиме 155-мм артилерійські снаряди.

Ще 682 мільйони доларів військового фінансування піде країнам Східної Європи, щоб вони могли купувати американську зброю та військову техніку.

Також Україна отримає 225 мільйонів доларів військового фінансування.

Видання зазначає, що американський Bradley і французький AMX-10, якщо їх розгорнути до весни для відновлення українських наступальних дій на сході, забезпечать нові потужні можливості для українських сил.

Попри рішення відправити БМП, адміністрація Байдена все ще не хоче надсилати танки Abrams через значну підготовку та матеріально-технічне забезпечення.

Технічне обслуговування в польових умовах буде складним завданням, особливо без постачання запчастин. Танкова дивізія також може витрачати до 600 000 галонів пального на день, потенційно сповільнюючи рух України, - зазначає видання.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?