США ввели нові санкції проти Росії та Білорусі. Що про них відомо
Категорія
Світ
Дата публікації

США ввели нові санкції проти Росії та Білорусі. Що про них відомо

США ввели нові санкції проти Росії та Білорусі. Що про них відомо
Джерело:  online.ua

США ввели заборону на експорт телефонів, диктофонів та побутової техніки до Росії та Білорусі.

Джерело: сайт Бюро промисловості та безпеки США

Що відомо про нові обмеження з боку США до Росії та Білорусі 

Додаткові 1224 промислових вироби, додані до списку, тепер потребуватимуть ліцензії на експорт або реекспорт і передачу в межах Росії та Білорусі, - зазначається у повідомленні відомства.

Серед списку заборонених на експорт до Росії та Білорусі товарів: інструменти та електроприлади, фотопапір та інші паперові вироби, фарби, тканини, човни і пасажирський транспорт, обладнання для харчової промисловості.

Також введено заборону на поставки до Росії низки телефонів, диктофонів, мікрофонів і побутової техніки.

Зі свого боку Мінторгівлі США запровадило санкції проти підприємств російської військової промисловості: ВП "Прима", НВО "Іжевські безпілотні системи", компанії "Стрела", "Роствертол".

Під нові обмеження потрапили Брянський автомобільний завод, автозавод "Урал", Уральський завод цивільної авіації та Улан-Уденський авіаційний завод

Щодо цих підприємств запроваджено додаткові вимоги для угод з експорту, реекспорту і трансферу за участю внесених до чорного списку підприємств.

Яку мету мають нові санкції проти Росії та Білорусі 

До чорного списку потрапили 69 російських компаній, одна з Вірменії та одна з Киргизстану.

Нові заходи експортного контролю спрямовані на нафтогазові проєкти в Росії та Білорусі.

Ці дії є частиною останнього раунду санкцій та експортного контролю з боку США та інших країн у відповідь на вторгнення Росії в Україну. Вони покликані послабити промислову базу Росії та її здатність підтримувати війну.

Нові кроки були зроблені після того, як Сполучені Штати та решта провідних економік "Групи семи" домовилися про посилення санкцій проти Росії під час зустрічі в Японії.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?