США ввели обмеження на поставки комп'ютерних чипів до РФ та Китаю
Категорія
Світ
Дата публікації

США ввели обмеження на поставки комп'ютерних чипів до РФ та Китаю

США ввели обмеження на поставки комп'ютерних чипів до РФ та Китаю
Джерело:  online.ua

США ввели нові обмеження на продаж комп'ютерних чипів РФ та Китаю на тлі загострення відносин між країнами.

Джерело: The New York Times 

США обмежили продаж комп'ютерних чипів РФ та Китаю

Зазначається, що представники Білого дому намагаються обмежити досягнення РФ та Китаю у сферах розробки штучного інтелекту та високопродуктивних обчислень через скорочення продажу комп'ютерних чипів.

Зокрема, нові обмеження торкнуться високопродуктивних чипів, які носять назву графічних процесорів від компаній-виробників Nvidia і Advanced Micro Devices.

Наразі такі чипи досить часто використовують  в найбільших суперкомп'ютерах, використовуваних вченими і інтернет-компаніями для таких завдань, як розпізнавання мови і об'єктів на фотографіях.

Суперкомп'ютери використовуються в таких областях, як розробка зброї та збір розвідданих, а деякі великі системи в Китаї були пов'язані зі спостереженням за мусульманськими меншинами країни. Технологія A. I. також все частіше використовується для таких цілей, як ідентифікація осіб на відеозображеннях.

Нове загострення ситуації навколо Тайваню

Армія КНР продовжує проведення навчать поблизу Тайванської протоки, імітуючи атаки на кораблі ВМС США.

Зазначається, що Пекін прагне завадити задіянню військових сил США та союзників у разі збройного конфлікту проти Тайваню.

Основна увага в стратегії Пекіна приділяється першомуланцюгу островів, який тягнеться від Японії через Тайвань, Філіппіни і до Борнео, охоплюючи прибережні моря Китаю.

Військове керівництво Тайваню раніше повідомляло, що Китай може використовувати спеціальних агентів, щоб обезголовити тайванські системи управління і пошкодити інфраструктуру, а також здатний проводити електронні атаки, щоб порушити зв'язок і системи управління.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?