ЄС запропонує навчальну підготовку для зміцнення Збройних Сил України
Категорія
Світ
Дата публікації

ЄС запропонує навчальну підготовку для зміцнення Збройних Сил України

ЄС запропонує навчальну підготовку для зміцнення Збройних Сил України
Джерело:  online.ua

Європейський Союз може запропонувати ЗСУ снайперську, саперну або офіцерську підготовку в рамках нової місії, яку планує запропонувати державам-членам цього тижня глава зовнішньополітичного відомства ЄС Жозепп Боррель.

Джерело: Bloomberg

ЄС може оголосити нову тренувальну місію ЗСУ

 29-31 серпня у Празі відбудеться зустріч глав МЗС країн ЄС, до яких звернеться Боррель.

Журналісти отримали неофіційний документ, який був надісланий країнам-членам зовнішньополітичним підрозділом ЄС, у якому широко викладено рамки місії, яку офіційно запропонує Боррель.

Вказано, що Київ потребує навчання медичних, саперних, снайперських кадрів, а також різного роду підготовки офіцерів.

Після подальшої перевірки ЗСУ та консультацій з партнерами, включаючи США та Велику Британію, одне або декілька вищезазначених завдань можуть бути підтримані цією навчальною місією ЄС, - йдеться в документі.

Різноманітні тренування українських солдатів вже проводять США та Велика Британія. До Сполученого Королівства приєдналися такі країни, як Канада та Швеція, щоб протягом наступних місяців запропонувати тисячам українських солдатів базову підготовку.

Нідерланди та Німеччина також спільно навчали українських військових роботі з самохідними гаубицями Panzerhaubitze 2000.

На зустрічі високопоставлених дипломатів ЄС минулого тижня принаймні одна держава-член висловила занепокоєння щодо того, що ширша місія може посилити напруженість у відносинах з Росією, повідомляє особа, знайома з цим питанням.

Декілька держав-членів підняли питання про те, чому виникла потреба в місії на даному етапі, і як найкраще забезпечити, щоб вона не збігалася з іншими зусиллями з підготовки українських сил.

У документі сказано, що навчальні місії ЄС та інших країн повинні «взаємодоповнювати один одного».

Навчальна місія ЄС повинна буде діяти в межах блоку як тимчасовий захід, йдеться в документі. Також «місію врешті-решт можна буде розгорнути в Україні, коли дозволять умови та за рішенням країн-членів».

У документі ЄС йдеться, що пропозиція сусідньої з Україною країни ЄС розмістити там місію «суттєво прискорить розгортання місії та полегшить логістику».

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?