Боррель попередив ЄС про проблеми через санкції проти РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

Боррель попередив ЄС про проблеми через санкції проти РФ

Боррель попередив ЄС про проблеми через санкції проти РФ
Джерело:  online.ua

За словами голови зовнішньої дипломатії ЄС Жозепа Борреля, країни Європи зіткнуться із серйозними викликами через антиросійські санкцїі та штучно створену Кремлем енергетичну кризу, але все це - ціна, яку необхідно заплатити за збереження свободи.

Джерело:   "Krone"

В ЄС очікують проблем через антиросійські санкцїі та енергетичну кризу

Боррель зазначив, що російська економіка цілком залежить від експорту нафти та газу і країни ЄС повинні обмежувати її можливості у цьому.

Звичайно, ми зіткнемося з серйозними викликами в короткостроковій перспективі. Не можна заперечувати, що ціни на газ зростають. Але ми повинні бути готові заплатити ціну за свободу, - зазначає керівник зовнішньополітичного відомства ЄС.

За його словами, розв'язана Кремлем війна проти України, це не тільки справа українців, але й проблема всієї Європи.

Боррель також вважає, що зараз світ переживає "глобальну кризу демократії

Авторитарні режими на підйомі. Старі імперії повертаються. Росія хоче повернути царизм, Китай і Туреччина дотримуються імперських поглядів. І тут рішення може прийти тільки через єдність. Кожен не виживає сам по собі, - наголосив Боррель.

Між тим посол України в Німеччині Андрій Мельник, який вже в жовтні має полишити цю посаду, скасував запрошення в Україну прем'єра землі Саксонія.

Причиною такого рішення став заклик Міхаеля Кречмера до проведення переговорів між Україною та РФ і вимога підписання мирної угоди.

Вашою абсурдною риторикою про замороження війни ви підігруєте Путіну і підживлюєте російську агресію. Я запрошував вас в Україну. Тепер це запрошення скасовано. Ваш візит небажаний. Крапка, - заявив Мельник.

Нещодавно Міхаель Кречмер заявив, що Німеччина нібито повинна виступити посередником у війні між Росією та Україною і забезпечити, "щоб ця війна була "заморожена", а також він виступив за те, щоб зберегти закупівлю російської сировини.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?