Очільники МЗС країн ЄС збираються підтримати обмеження на видачу віз росіянам
Категорія
Політика
Дата публікації

Очільники МЗС країн ЄС збираються підтримати обмеження на видачу віз росіянам

Очільники МЗС країн ЄС збираються підтримати обмеження на видачу віз росіянам
Джерело:  online.ua

Цього тижня міністри закордонних справ ЄС мають намір підтримати призупинення дії угоди про спрощення візового режиму з РФ. 

Джерело: Financial Times

ЄС ускладнить видачу віз громадянам РФ

Деякі країни вимагали колективних дій, щоб заборонити звичайним росіянам подорожувати до ЄС за туристичними візами.

Країни, включаючи Чехію та Польщу, припинили видавати візи російським туристам незабаром після 24 лютого.

Відтоді вони вимагали від Брюсселя ввести повну заборону, повторюючи прохання президента України Володимира Зеленського.

Але інші продовжують видавати проїзні документи, дозволяючи росіянам з візами подорожувати будь-де в Шенгенській зоні вільного пересування.

Як перший крок, міністри планують надати політичну підтримку призупиненню угоди про спрощення візового режиму між ЄС і Росією на дводенній зустрічі в Празі, яка розпочнеться 30 серпня.

Неприйнятно, щоб російські туристи гуляли в наших містах, на наших пристанях. Ми повинні надіслати сигнал російському населенню, що ця війна не є нормальною, це неприйнятно, - сказав високопоставлений чиновник ЄС, який брав участь у переговорах.

Частини угоди 2007 року щодо вільного пересування урядовців і бізнесменів були призупинені наприкінці лютого.

Більш широке призупинення скасує пільговий режим для росіян під час подачі документів на всі візи ЄС, вимагаючи більше документів, зробивши їх дорожчими та значно збільшивши час очікування.

Ми перебуваємо у винятковій ситуації, і це вимагає виняткових кроків. Ми хочемо вийти за рамки призупинення спрощення візового режиму, — сказав високопоставлений чиновник ЄС, додавши, що до кінця року можуть бути запроваджені більш глибокі зміни.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?