США ввели санкції проти ватажка ПВК "Вагнера" у Малі
Категорія
Світ
Дата публікації

США ввели санкції проти ватажка ПВК "Вагнера" у Малі

США ввели санкції проти ватажка ПВК "Вагнера" у Малі
Джерело:  online.ua

Сполучені Штати Америки запровадили санкції проти ватажка ПВК "Вагнера" у Малі. Під обмеження потрапив росіянин Іван Маслов.

Джерело: Міністерство фінансів США

США ввели санкції проти ватажка ПВК "Вагнера" у Малі

Управління контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США запровадило санкції проти Івана Олександровича Маслова, керівника воєнізованих формувань російської приватної військової компанії "Вагнера", що базується в Малі, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що ПВК "Вагнера" може намагатися приховати свої зусилля щодо придбання військової техніки для використання її у війні проти України, у тому числі працюючи через Малі та інші країни.

Санкції міністерства фінансів проти високопоставленого представника ПВК "Вагнера" в Малі виявляють і підривають ключового оперативника, який підтримує глобальну діяльність групи, - сказав заступник міністра фінансів США по боротьбі з тероризмом та фінансовою розвідкою Браян Е. Нельсон.

ПВК "Вагнера" у Малі

З 2020-го в Малі сталося два державні перевороти. В результаті тимчасовим президентом став полковник Ассімі Гоїта. У серпні 2022 року, після того, як відносини між Францією та малийською військовою хунтою погіршилися, останні французькі військові, які брали участь в антитерористичній операції "Бархан", залишили Малі.

У вересні 2021 року стало відомо, що керівництво Малі на тлі розриву відносин із західними союзниками обговорює можливість угоди з ПВК "Вагнера".

Міжнародні організації пізніше повідомляли, що "вагнерівці" в Малі вчиняли низку злочинів та порушували права людини.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?