США вже підготували нові санкції проти РФ та Китаю
Категорія
Політика
Дата публікації

США вже підготували нові санкції проти РФ та Китаю

США вже підготували нові санкції проти РФ та Китаю
Джерело:  online.ua

США вже сьогодні, 9 грудня, планують оголосити про запровадження нових санкцій проти РФ та Китаю.

Джерело:  Reuters

Що відомо про нові санкції від США проти РФ та КНР

Зазначається, що санкції проти РФ введенні у відповідь на використання окупаційною армією РФ іранських БПЛА у війні проти України.

У той же час, санкцїі проти Китаю запроваджені через незаконний промисловий вилов риби у Тихому океані.

Очікується, що санкції стосуватимуться ряду російських підприємств оборонної промисловості, залучених до передачі іранських безпілотників до Росії, - зазначається у повідомленні видання.

Автори матеріалу із посиланням на представників Білого дому та Держдепу наголошують, що санкції планується запровадити  на підставі Глобального акту Магнітського, який уповноважує уряд США накладати санкції на іноземних урядовців у всьому світі, які вважаються порушниками прав людини, заморожувати їхні активи та забороняти їм в’їзд до Штатів.

Санкції вплинуть і на здатність російських урядовців та підприємців подорожувати за кордон, - наголошують американські дипломати та представники адміністрації президента Джо Байдена.

Щодо Китаю, як очікується, в США планують ввести санкції проти майже 170 організацій, залучених до незаконного вилову риби в Тихому океані.

За інформацією військової розвідки Міноборони Великої Британії, окупаційна армія РФ поновила атаки іранськими дронами по цивільній та критичній інфраструктурі в Україні.

При цьому аналітики британської розвідки припускають, що окупанти вже могли отримати нову партію іранських ударних БПЛА.

Зокрема, вперше за три тижні надійшли повідомлення про атаки наданих Іраном БПЛА.

Ці події ще доведеться перевірити, але цілком імовірно, що Росія вичерпала свій попередній запас із кількох сотень Шахед-131 та 136 і тепер отримала поповнення, - наголошують в Міноборони Великої Британії.

Зокрема, 6 грудня Генштаб України повідомив про збиття 17 БПЛА, зокрема 14 "Шахед-136". А 7 грудня 2022 року українські офіційні особи повідомили про використання наданих Іраном БПЛА OWA по Запорізькій та Дніпровській областях.

До цього останнє повідомлене про збиття іранських дронів Shahed-136 в Україні було 17 листопада 2022 року.

Якщо нові повідомлення підтвердяться, цілком ймовірно, що Росія відновила атаки за допомогою нещодавно поставлених систем БПЛА OWA, - зазначають у Міноборони Британії.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?