США заборонили імпорт золота з РФ і ввели санкції проти майже 100 росіян і компаній
Категорія
Економіка
Дата публікації

США заборонили імпорт золота з РФ і ввели санкції проти майже 100 росіян і компаній

США заборонили імпорт золота з РФ і ввели санкції проти майже 100 росіян і компаній
Джерело:  online.ua

28 червня влада США розширила санкції проти Росії, офіційно заявивши про заборону імпорту російського золота та додавши до санкційного списку 70 юридичних і 29 фізичних осіб.

Джерело: Твіттер-сторінка Мінфіну США

США заборонили імпорт золота з РФ та ввели нові потужні санкції

Що важливо розуміти, після ухвалення цього рішення негайно забороняється ввезення до США золота російського виробництва за винятком дозволів, виданих Управлінням з контролю за іноземними активами, або у випадках, передбачених законом. Мінфін США звертає увагу на те, що золото є найбільшим експортним товаром Росії, за винятком енергоносіїв.

Санкції також стосуються 29 юридичних осіб, тісно пов'язаних із оборонним сектором Росії. Це, зокрема, корпорація "Ростех", яка займається широким колом розробок в оборонній, авіаційній і транспортній галузях, "Об'єднана авіабудівна компанія", "Туполєв", "КАПО-Автотранс", "КАПО-Жилбитсервіс", "Корпорація "Іркут", "Камаз" тощо, - йдеться в повідомленні.

Окрім того, наголошується, що під обмеження потрапили також російські компанії та організації, що беруть участь у війні проти України, - "Союз добровольцев Донбасса" та 16 його членів, зокрема Александр Бородай і Андрєй Пінчук, "Державний льотно-випробувальний центр імені Чкалова", приватні військові компанії "РСБ-Групп" та її директор Олег Крініцин.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?